Οικονομία

Yalco: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η απόσχιση του κλάδου εμπορίας υαλικών – Ποια περιουσιακά στοιχεία διατηρεί η μητρική

Εγκρίθηκε η απόσχιση του κλάδου εμπορίας γυαλιών από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης εταιρείας Yalco.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας του κλάδου εμπορίας γυαλιών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης, το ΔΣ ενέκρινε τα εξής: 

  1. το Σχέδιο Σύμβασης Απόσχισης του κλάδου της Εταιρείας που σχετίζεται με την εμπορία (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης) της Διασπώμενης και εισφοράς του σε νέα ανώνυμη εταιρεία που θα συσταθεί ταυτόχρονα με την Απόσχιση Κλάδου, ήτοι της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «YALCO TRADING Επαγγελματικός & Οικιακός Εξοπλισμός ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», διακριτικό τίτλο «YALCO TRADING» και έδρα επί της οδού Ανδρέα Μεταξά 9, 14564 Κηφισιά μετά του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 59 Ν. 4601/2019,
  2. την επεξηγηματική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου επί του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης Κλάδου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του Ν. 4601/2019,
  3. την έκθεση αποτίμησης σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ν. 4548/2018 από την ελεγκτική εταιρεία «KSi Greece ΙΚΕ Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές» όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή Γεώργιο Νίκου, Α.Μ. ΣΟΕΛ 21841 με την ιδιότητα του ως Διαχειριστή Ελεγκτικής Εταιρείας και
  4. την έκθεση εμπειρογνωμόνων επί του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης σύμφωνα με το άρθρο 62 Ν. 4601/2019 από την ως άνω ελεγκτική εταιρεία.

και όρισε τον κο. Σωκράτη Κωνσταντίνου ως εκπρόσωπο της Εταιρείας για την υπογραφή του Σχεδίου Σύμβασης Απόσχισης και λοιπών σχετικών με την Απόσχιση εγγράφων και υποβολή σε δημοσιότητα. Τα ανωτέρω έγγραφα έχουν καταχωριστεί και δημοσιευτεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) την 01.10.2024, 09.10.2024 και 10.10.2024, ενώ είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας σύμφωνα με το άρθρο 63 ν.4601/2019.

Η τελική απόφαση για την Απόσχιση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Διασπώμενης, με την απαρτία και πλειοψηφία των άρθρων 130 παρ. 3 και 4 και 132 παρ. 2 του Ν. 4548/2018 και τις αντίστοιχες ειδικότερες διατάξεις του καταστατικού της Διασπώμενης.

Σκοπός της απόσχισης

Σκοπός της προτεινόμενης Απόσχισης είναι η βέλτιστη προώθηση και ανάπτυξη της δραστηριότητας της Επωφελούμενης, μέσω του οργανωτικού διαχωρισμού των υφιστάμενων δραστηριοτήτων και την δημιουργία νέου ευέλικτου σχήματος που θα προσφέρει οικονομίες κλίμακας, βέλτιστη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, εμπορικών συνεργασιών με οίκους του εξωτερικού, τεχνογνωσίας και κεφαλαίων.

Η Διασπώμενη βρίσκεται στη διαδικασία εταιρικής αναδιάρθρωσης διαχωρίζοντας την δραστηριότητα της παραγωγής μαγειρικών σκευών από την δραστηριότητα της εμπορίας (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης) για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης τους επιδιώκοντας την απλούστευση και τον εξορθολογισμό της οργάνωσης, της λειτουργικότητας και της διαχείρισης της.

Μέσω της προτεινόμενης Απόσχισης επιδιώκεται η επίτευξη συνεργειών μεταξύ της Επωφελούμενης και τρίτων εταιρειών, η οποία κρίνεται αναγκαία επί τη βάσει των εμπορικών πρωτοβουλιών της Διασπώμενης, αποσκοπώντας παράλληλα στη μείωση των νομικών, διαχειριστικών και λοιπών εξόδων αυτής.

H Διασπώμενη θα διατηρήσει δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν την δραστηριότητα της που αφορά στην εμπορία (υαλικών, ειδών οικιακής και επαγγελματικής χρήσης), αλλά σχετίζονται κυρίως με την παραγωγή μαγειρικών σκευών.

Επιπρόσθετα, ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα διατηρήσει τις υπηρεσίες ενημέρωσης και σχέσεων με επενδυτές, τις υπηρεσίες τήρησης μετοχολογίου καθώς επίσης και τις κανονιστικά και θεσμικά προβλεπόμενες υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου.

Με την ολοκλήρωση της Διάσπασης, η Διασπώμενη αποβλέπει στην βελτίωση της διοικητικής και οικονομικής διάρθρωσης του Ομίλου, τη διαφάνεια και την ορθότερη αποτίμηση της αξίας της κάθε δραστηριότητας και, κατά συνέπεια, την διευκόλυνση της πρόσβασης στις χρηματαγορές, την εφαρμογή προσαρμοσμένων στρατηγικών χρηματοδότησης καθώς και τη διευκόλυνση σύναψης συνεργασιών για διαφορετικούς κλάδους δραστηριότητας του Ομίλου.

Επιπλέον, αναμένεται ότι η Επωφελούμενη θα έχει καλύτερη και ευνοϊκότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε σύγκριση με την Εταιρεία, αφού θα είναι σε θέση να επιτύχει ευνοϊκότερους όρους και κόστος κεφαλαίου, θα προσφέρει δε στην Επωφελούμενη την ευελιξία να υλοποιήσει διακριτές στρατηγικές κατανομής κεφαλαίων με βάση τις αντίστοιχες επιχειρηματικές της ανάγκες και προτεραιότητες

To άρθρο Yalco: Εγκρίθηκε από το ΔΣ η απόσχιση του κλάδου εμπορίας υαλικών – Ποια περιουσιακά στοιχεία διατηρεί η μητρική δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 15:40:14

Back to top button