Αθλητικά

Τέλος εποχής στο τένις: Ο μέγας Ναδάλ κρεμάει τα παπούτσια του

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το επαγγελματικό τένις». Ετσι απλά, ο κάθε άλλο παρά απλός τενίστας Ραφαέλ  Ναδάλ αποχαιρέτισε την Πέμπτη το τένις και τους χιλιάδες φανατικούς οπάδους του αθλήματος ανά τον κόσμο.

Ο 38χρονος ισπανός βασιλιάς της ρακέτας ανακοίνωσε πως το Davis Cup του Νοεμβρίου στη Μάλαγα θα είναι η τελευταία του εμφάνιση στα κορτ.

19 Ιανουαρίου 2022, χορός στο κορτ. Ενας από τους πολλούς (REUTERS/Loren Elliott/File Photo)

Στη λιτή ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαριστεί τους πάντες σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, χαρίζοντάς τους ένα απολαυστικό video με αξέχαστες στιγμές της καριέρας του.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πέρασα κάποια δύσκολα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία. Νομίζω ότι πλέον δεν μπορώ να παίξω χωρίς να θέτω όρια.

Είναι προφανές ότι είναι δύσκολη απόφαση, μια απόφαση που μου πήρε πολύ χρόνο για να την πάρω. Σε αυτή τη ζωή, τα πάντα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλω τέλος στην καριέρα μου. 

Αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά θα είναι ο τελικός του Davis Cup στο οποίο θα εκπροσωπώ τη χώρα μου. Νομίζω ότι έκλεισε ο κύκλος από τη στιγμή που μία από τις πρώτες μου μεγάλες απολαύσεις ως επαγγελματίας τενίστας ήταν ο τελικός του Davis Cup το 2004 στη Σεβίλλη.

Αισθάνομαι σούπερ-σούπερ τυχερός για όλα όσα βίωσα».

Οι 92 τίτλοι, οι 22 επιτυχίες σε τουρνουά Γκραν Σλαμ –με 14 νίκες στο χώμα του Ρολάν Γκαρός– στα οποία αποτέλεσε έναν από τους πιο κορυφαίους αθλητές που έχουν εμφανιστεί ποτέ, καθώς και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008, συνθέτουν ένα ατελείωτο παλμαρέ, πλάι στον σπουδαίο χαρακτήρα, τον απόλυτο σεβασμό που απέπνεε και την ασύγκριτη μαχητικότητά του.

 

Ο Ναδάλ αποσύρεται ως ο δεύτερος πιο επιτυχημένος παίκτης στο απλό ανδρών όλων των εποχών, πίσω μόνο από τον μακροχρόνιο αντίπαλό του Νόβακ Τζόκοβιτς.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 13:26:33

Back to top button