Auto

Πόσο δημοφιλής είναι η Tesla στην Ελλάδα;

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα άγγιξαν τις 9.693 μονάδες το μήνα Σεπτέμβριο. Οι μάρκες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ήταν αυτές οι οποίες συναντούμε συνήθως στις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα οι, Toyota, Peugeot και Suzuki.

Ωστόσο το μήνα που μας πέρασε αίσθηση έκανε μια μάρκα η οποία στην γκάμα της διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο λόγος για την Tesla που με τρία μόλις ηλεκτρικά μοντέλα κατάφερε να διαθέσει στην ελληνική αγορά 294 μονάδες. Το νούμερο αυτό την έφερε στην 11η θέση της σχετικής κατάταξης των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα για το μήνα Σεπτέμβριο.

Η αμερικανική φίρμα με την επίδοσή της βρέθηκε πιο πάνω ακόμα και από αρκετές παραδοσιακές μάρκες όπως οι, VW, Fiat, Mercedes, Nissan κ.ά. Οι πωλήσεις της έδειξαν ξεκάθαρα ότι το κοινό ανταποκρίνεται ακόμα και στην περίπτωση που αναφερόμαστε σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Άλλωστε η τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία του Ίλον Μασκ είναι τέτοια που ακόμα και να μην σκέφτεσαι να αποκτήσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο τελικά αποφασίζεις να πράξεις το αντίθετο.



Πωλήσεις μέσω… διαδικτύου

Να σημειώσουμε ότι οι πωλήσεις της Tesla στην Ελλάδα γίνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία μέσω διαδικτύου. Από εκεί και πέρα υπάρχει η μία και μοναδική αντιπροσωπεία που έχει έδρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, όπου είναι και το σημείο στο οποίο μπορεί να δει κάποιος από κοντά τα μοντέλα της μάρκας αλλά και να τα δοκιμάσει. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη τόσο μεγάλων ταξινομήσεων για τη Tesla έπαιξε και η αγορά της Θεσσαλονίκης η οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα μοντέλα της.

Οι ενδιαφερόμενοι από τη βόρεια Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα μοντέλα της στο pop up κατάστημα που βρίσκεται σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Οκτώβριος θα είναι εξίσου δυναμικός γιατί την αμερικανική φίρμα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου Auto Athina, θα κάνει την εμφάνισή του το άκρως επιβλητικό Cybertruck.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 13:00:22

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button