Auto

Με «σταθερές τιμές» απαντούν οι κινεζικές εταιρείες στους δασμούς!

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή πρόσθετων δασμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα, δεν αναμένεται να προκαλέσει άμεσες αλλαγές και ειδικότερα αυξήσεις τιμών για τα επηρεαζόμενα οχήματα, σύμφωνα με εκπροσώπους κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η γαλλική αντιπροσωπεία της MG Motor, που δήλωσε ότι η πρόσθετη επιβάρυνση δεν θα επηρεάσουν τις τιμές των ηλεκτρικών της οχημάτων, τουλάχιστον για φέτος. Η MG Motor επίσης δεν θα αλλάξει τις τιμές στην Ιταλία. προς το παρόν, αλλά θα αξιολογήσει πιθανές κινήσεις για τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων στη χώρα, ανέφεραν στελέχη της μάρκας.



Η MG, ανήκει στη SAIC, η οποία έχει πληγεί από την υψηλότερη αύξηση των δασμών μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών που εισάγουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα. Τα BEV της MG θα υπόκεινται σε νέους δασμούς 35,3% επιπλέον του υπάρχοντος εισαγωγικού δασμού 10% της ΕΕ. Η MG είναι η κορυφαία σε πωλήσεις κινεζική μάρκα στην Ευρώπη. με εγγραφές 159.387 τους πρώτους 8 μήνες, σύμφωνα με την ερευνήτρια αγοράς Dataforce.



Από την πλευρά της η BYD αναμένεται επίσης να διατηρήσει αμετάβλητες τις τιμές στην Ιταλία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με αναφορές στελεχών της στο πρακτορείο Reuters.

Η Cupra ανέφερε ότι θα εργαστεί για να αποτρέψει την επίδραση πρόσθετων δασμών της ΕΕ στις τιμές του Tavascan, που κατασκευάζεται στην Κίνα, οι οποίες θα παραμείνουν αμετάβλητες για όλες τις παραδόσεις το 2024.

Άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία που εξάγονται στην Ευρώπη από την Κίνα περιλαμβάνουν τα Tesla Model 3, BMW iX3, ηλεκτρικά Mini, Dacia Spring και Volvo EX30, μαζί με όλα τα μοντέλα Polestar και Smart. Η Volvo σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή του EX30 στη Γάνδη του Βελγίου, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025 ,για να αποφύγει τους δασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 11:45:09

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button