Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Κασσελάκη – Πολάκη και μόνο – Δεν θα εμφανιστούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι

Η πρόταση Πολάκη να συνταντηθούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει τελικά σε συνάντηση Κασσελάκη- Πολάκη στην Κουμουνδούρου στις 12.20, καθώς οι υπόλοιποι έδειξαν απροθυμία να συμμετάσχουν.

Ούτε ή άλλως Φάμελλος και Φαραντούρης βρίσκονται εκτός Αθηνών και μαζί με τον Απόστολο Γκλέτσο έχουν δηλώσει ότι για τη συμμετοχή τους προϋπόθεση είναι η απόσυρση του εξωδίκου από την πλευρά Κασσελάκη. Καθώς αυτό δεν συνέβη θα απουσιάσουν από τη συνάντηση, κάτι που οδήγησε και τον Νίκο Παππά να δηλώσει ότι ούτε αυτός θα βρίσκεται στη συνάντηση

Δύσκολη η διαγραφή Κασσελάκη από το Πειθαρχικό

Η χθεσινή (Τετάρτη) απόφαση, εξάλλου, της Επιτροπής Δεοντολογίας να απορρίψει το αίτημα του Θέμη Μουμουλίδη για διαγραφή του κ. Κασσελάκη μπορεί να θεωρηθεί τροχιοδεικτική των προθέσεών της αν επανέλθει ανάλογο αίτημα ύστερα από σχετική εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο (συνεδριάζει στις 11.00, στο ξενοδοχείο Wyndham).

Οι ισορροπίες στο 15μελές όργανο είναι οκτώ κασσελακικοί, πέντε της ομάδας των «100» και δύο πολακικοί, γεγονός που δυσκολεύει τη διαγραφή του έκπτωτου προέδρου ή την αναστολή ιδιότητας μέλους ώστε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος, από τη στιγμή μάλιστα που απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων, δηλαδή 10 στους 15.

Το δίλημμα που θα θέσει η ΚΕ στον Κασσελάκη

Γι’ αυτό και οι «100» προσανατολίζονται στην Κ.Ε. να θέσουν το δίλημμα στον κ. Κασσελάκη της ανάκλησης του εξώδικου ή της παρεμπόδισής του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ακόμα, πάντως, κι αν αποφασίσει κάτι τέτοιο η Κ.Ε. η τελική απόφαση επικύρωσης των υποψηφιοτήτων λαμβάνεται από το συνέδριο.

Όσον αφορά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα συνεδρίαζε σήμερα με αντικείμενο εργασιών το Μεσοπρόθεσμο και το προσχέδιο του προϋπολογισμού αλλά αναβλήθηκε για να διευκολυνθεί η συνάντηση των «πέντε», πιθανότατα θα συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη.

Περιοδείες και συναντήσεις των υποψηφίων

Σε σχέση με το πρόγραμμα των υποψηφίων, ο κ. Πολάκης θα περιοδεύσει την Κυριακή στο νομό Λασιθίου και τη Δευτέρα στο νομό Ρεθύμνου.

Ο κ. Φάμελλος, σήμερα στις 10:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά.

Αυτές οι συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, μετά και την κατάθεση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Στις 19:00 θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ «Ένας χρόνος χωρίς τον Βασίλη Βασιλικό».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 09:27:00

Back to top button