Auto

Η Lamborghini Revuelto φορά δύο τούρμπο, φτάνει τα 2.000 PS

Μπορεί η McLaren W1 να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα την τρέχουσα εβδομάδα, αλλά αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στη Lamborghini Revuelto της  Underground Racing.

Ο διάσημος βελτωτικός οίκος βάζει χέρι στη Lamborghini Revuelto κι υπόσχεται ότι θα διπλασιάσει την ιπποδύναμή της. Σε εργοστασιακή μορφή, το ιταλικό μοντέλο παντρεύει έναν νέο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 lt με τρεις ηλεκτροκινητήρες. 

Κάποτε, οι 1.001 ίπποι της Bugatti Veyron συγκλόνιζαν το στερέωμα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Πλέον δεν αρκούν για να είσαι ο ταχύτερος εκεί έξω

Ο V12 παράγει 825 ίππους και 725 Nm, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες — οι δύο στο μπροστινό μέρος — αποδίδουν συνδυαστικά 190 ίππους και 82 Nm και καθιστούν τη Revuelto 4κίνητη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο ήχος της Lamborghini Revuelto ανασταίνει και νεκρούς

Το κεντρομήχανο σούπερκαρ μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 2,5, στα 200 km/h σε λιγότερο από 7, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 350 km/h. Μπορεί να κινηθεί κι αμιγώς ηλεκτρικά για 10 km, χάρη στην μπαταρία των 3,8 kWh. 

Lamborghini Revuelto

Προφανώς δεν είναι καθόλου αργή, αλλά κάποιες φορές βρίσκει τον μπελά της. Όπως τότε που προκάλεσε τη Ferrari SF90 και μάλλον το μετάνιωσε. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς η BMW M3 Touring ταπείνωσε τη Revuelto;

Αν έχεις τέτοιες αγωνίες, η Underground Racing θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Εκτός από τα δύο τούρμπο, τις αυξημένες ανάγκες ψύξης και την ενίσχυση στα σωθικά του V12 για να αντέχει στα ζόρια, θα βάλουν χέρι και στη μετάδοση. Γιατί ούτε αυτή έχει φτιαχτεί για τόση ισχύ.

Lamborghini Revuelto

Με 2.000 ίππους και 0-100 σε 2” ή και λιγότερο, η «σκαλισμένη» Lamborghini Revuelto θα είναι το ίδιο — ή και περισσότερο — γρήγορη από την Bugatti Tourbillon των 1.800 ίππων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Sold out η Lamborghini Revuelto πριν ακόμα παρουσιαστεί

Χρησιμοποιεί κι εκείνη έναν ατμοσφαιρικό V16, μήκους ενός μέτρου, που συνεργάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες. Προς το παρόν, ο βελτιωτικός οίκος βρίσκεται στη φάση των δοκιμών εξέλιξης.

Ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί το project και να μάθουμε στοιχεία επιδόσεων, αλλά και βίντεο που θα δείχνουν την Ιταλίδα σε δράση.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-10 00:43:10

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button