Ελλάδα

Ξυλόκαστρο: Κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό στον αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του

Για εμπρησμό από αμέλεια, σε βαθμό κακουργήματος, κατηγορείται ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Ξυλοκάστρου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να ξεκίνησε από θερμές εργασίες που εκτελούσε ο ίδιος στα μελίσσια του.

Ο αντιδήμαρχος έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ ο δικαστικός λειτουργός ζήτησε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού να λάβουν ανωμοτί κατάθεση.

Σε βάρος του έχει βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο, με την έρευνα να συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η φωτιά ξεκίνησε από το συγκεκριμένο σημείο, που βρίσκεται σε απόσταση 250 μέτρων από τη χαράδρα στην οποία κλήθηκαν οι πρώτες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ο αντιδήμαρχος ήταν εκείνος που κάλεσε την Πυροσβεστική ενημερώνοντας ότι υπήρχε φωτιά σε κοντινό σημείο, όμως τα στελέχη της που έφτασαν στα μελίσσια δεν εντόπισαν κανέναν, ενώ τα εργαλεία ήταν καθαρισμένα.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, η καταστροφική πυρκαγιά άφησε πίσω της εκτός από τους δύο νεκρούς εθελοντές, σχεδόν 65.000 στρέμματα καμένης γης.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 20:38:31

Back to top button