Auto

Το ηλεκτρικό 7θέσιο με τη μεγαλύτερη αυτονομία έρχεται από την Ταϊβάν

Στην επίσημη παρουσίαση του Model D, όπως ονομάζεται, προχώρησε το τμήμα αυτοκινήτων της Foxconn. Το ηλεκτρικό MPV έρχεται με πολλές καινοτομίες και «γκολ από τα αποδυτήρια» χάρη στη σχεδίασή του, ενώ έχει μήκος 5,13 μέτρα και πλάτος 1,99 μέτρα.

Τη σχεδίαση ανέλαβε η Pininfarina, πετυχαίνοντας ένα σύνολο το οποίο έχει εξαιρετική αεροδυναμική και επιτυγχάνει πολύ χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας για την κατηγορία, 0,23 (Cd).



Σύμφωνα με τη Foxconn, η αυτονομία του θα φτάνει τα σχεδόν 660 χιλιόμετρα, βάσει μετρήσεων WLTP, χάρη σε μπαταρίες LFP με χωρητικότητα μεταξύ 100 και 120 kWh.

Εφόσον η τιμή αυτή ισχύει, τότε θα μιλάμε για το 7θέσιο ηλεκτρικό με την μεγαλύτερη αυτονομία σε όλη την αγορά.

Η υψηλή αυτονομία επιτυγχάνεται εν πολλοίς χάρη στην αεροδυναμική του Model D, καθώς η σχεδίαση της Pininfarina περιλαμβάνει τις κατάλληλες λεπτομέρειες, που μπορούν να διοχετεύουν έτσι τον αέρα, ώστε να επιτυγχάνεται αυτός ο πολύ χαμηλός συντελεστής οπισθέλκουσας.



Η πλατφόρμα διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, αφού έχει σχεδιαστεί γύρω από μία κεντρική μονάδα υπολογιστή, στην οποία ενσωματώνονται πολλά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το infotainment.

Η πλατφόρμα εξελίχθηκε από την ZF Chassis Modules, το 50% της οποίας ανήκει στη Foxconn από φέτος.

Αναφορικά με το εσωτερικό του Model D, αξιοποιούνται πολλές τεχνολογίες από προϊόντα που ήδη διαθέτει η Foxconn. Για παράδειγμα, στα υποβραχιόνια υπάρχουν θέσεις φόρτισης για iPhone, ενώ μπροστά τους, οι πίσω επιβάτες έχουν θήκη για iPad.

Η μαζική παραγωγή του Model D θα ξεκινήσει σε δύο χρόνια, ωστόσο η Foxconn δεν έχει ακόμα ορίσει μάρκα για το μοντέλο και ποιος θα το κατασκευάζει.

Το Model C αυτή τη στιγμή πωλείται με το λογότυπο της Luxgen, ενώ άλλα μοντέλα της εταιρείας θα πωλούνται σύντομα με το λογότυπο της σαουδαραβικής Ceer.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 19:45:01

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button