Πολιτική

Βουλή: Δεν συγκροτούν ακόμη ΚΟ οι ανεξάρτητοι βουλευτές – Άρχισαν τις διεκδικήσεις

Στη «μάχη» των διεκδικήσεων μπαίνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές του Κοινοβουλίου και ο Μιχάλης Χουρδάκης, πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα εκπρόσωπου των 14, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Παρότι ο ίδιος, αναφέρει ότι δεν σηματοδοτεί τη δημιουργία νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας η κίνηση αυτή της επιλογής του ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων, δεν αποκλείει, ωστόσο το ενδεχόμενο για το μέλλον.

Ταυτοχρόνως, εμφανίζεται δραστήριος να διεκδικήσει το δικαίωμα της ψήφου για την «άτυπη ομάδα», και αυτό διότι οι «άστεγοι» βουλευτές, όσοι δηλαδή δεν τελούν υπό την σκέπη κόμματος ή κοινοβουλευτική ομάδα, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, παρά μόνο όταν διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία.

«Οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν ψηφίζουν στα νομοσχέδια και αυτό πρέπει να επιλυθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι θα θέσει το θέμα στην επόμενη Διάσκεψη. Άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται απλώς βούληση καθώς ο Κανονισμός δεν απαγορεύει κάτι τέτοιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ο Χουρδάκης απολαμβάνει της στήριξης εννέα εκ των 14 ανεξάρτητων βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Μάριος Σαλμάς (που διαγράφηκε από τη ΝΔ), η Αθηνά Λινού, που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Αρετή Παπαϊωάννου – η οποία είναι η μητέρα του και προέρχονται και οι δύο από την Πλεύση Ελευθερίας – και πρώην βουλευτές των Σπαρτιατών. Δεν συμφώνησαν με την επιλογή του κ. Χουρδάκη, ο Παύλος Σαράκης (που προέρχεται από την Ελληνική Λύση) – και επιθυμεί την συγκρότηση ΚΟ από τους ανεξάρτητους, σύμφωνα με πληροφορίες – και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς (προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες).

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ, όχι όμως και από το κόμμα, δεν προτίθεται σε κάθε περίπτωση να συμμετάσχει σε μια οργανωμένη κίνηση αν ολοκληρωθεί η εγχείρηση συγκρότησης ΚΟ, αφού θα λειτουργήσει ως ενεργός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Σημειώνεται ότι για να γίνει ΚΟ, απαιτούνται δέκα βουλευτές, ενώ σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ένας ανεξάρτητος βουλευτής μπορεί να εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων τους ανεξάρτητους του συγκροτήματος, εφόσον αυτοί είναι τουλάχιστον πέντε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 19:23:01

Back to top button