Κόσμος

Σιγκαπούρη: Ισπανοί νεόνυμφοι συλλαμβάνονται για… ποδοσφαιρική διαδήλωση

Οι εξαγορές ποδοσφαιρικών συλλόγων από πάμπλουτους ξένους επενδυτές είναι σύνηθες φαινόμενο τις τελευταίες δεκαετίες – το ίδιο και οι διαμαρτυρίες των οπαδών για τις εκάστοτε επιλογές τους. Αλλά αυτό που συνέβη στη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα, είναι τουλάχιστον ασυνήθιστο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, ο Ντάνι Κουέστα δημοσίευσε φωτογραφίες του έξω από το σπίτι του Πίτερ Λιμ, του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βαλένθια, κρατώντας ένα πανό στα χρώματά της που επέκρινε τον επιχειρηματία. Ο ισπανός ποδοσφαιρόφιλος διένυε το μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του στη Σιγκαπούρη.

Ο Κουέστα και η σύζυγός του, Μιρέϊα Σάεζ, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης και τους κατασχέθηκαν τα διαβατήρια, όπως δήλωσε η δήμαρχος της Βαλένθια, Μαρία Χοσέ Καταλά στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

Δεν είναι σαφές ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει το ζευγάρι –ούτε καν αν οι κατηγορίες υφίστανται– αλλά το θέμα θα επιλυθεί εντός της εβδομάδας, όπως αναφέρει το BBC. Η Σιγκαπούρη έχει μερικούς από τους πιο αυστηρούς νόμους στον κόσμο για τις δημόσιες διαδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ακόμα και τις ατομικές διαμαρτυρίες.

Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι αυτοί οι νόμοι είναι απαραίτητοι για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας. Το 2020, ένας ακτιβιστής από τη Σιγκαπούρη που αγωνιζόταν για χρόνια για την ελευθερία του λόγου, συνελήφθη επειδή πόζαρε με ένα πλακάτ που είχε ζωγραφισμένο ένα χαμογελαστό πρόσωπο.

Λίγο μετά την άφιξή του στη Σιγκαπούρη την περασμένη Πέμπτη, ο Κουέστα δημοσίευσε στο X/Twitter ότι θα έβγαζε «μερικές φωτογραφίες με την υπέροχη σημαία μου», η οποία γράφει «Λιμ σήκω και φύγε». Ο επιχειρηματίας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών της Βαλένθια, οι οποίοι έχουν δει την πορεία της ομάδας τους να κινείται πτωτικά κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του.

Μετά την ενθάρρυνση που έλαβε από τους οπαδούς του συλλόγου στο διαδίκτυο, ο Κουέστα δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες του σε διάφορα τουριστικά σημεία στη Σιγκαπούρη, κρατώντας το κίτρινο πανό της ομάδας. Μια από αυτές τον δείχνει έξω από αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πολυτελές συγκρότημα κατοικιών όπου ζει ο Λιμ στη Σιγκαπούρη.

Βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον δείχνει να τοποθετεί ένα κίτρινο αυτοκόλλητο που γράφει «Λιμ φεύγα» –συνηθισμένο θέαμα στους δρόμους της Βαλένθια– στην πύλη της κατοικίας του επιχειρηματία. Οι εικόνες έγιναν γρήγορα viral στις τάξεις των οπαδών της ομάδας, με τον Κουέστα να δίνει και συνέντευξη σε ποδοσφαιρικό podcast της Βαλένθια την περασμένη Πέμπτη.

Εκεί εξηγεί ότι μόλις η σύζυγός του του πρότεινε να πάνε στη Σιγκαπούρη και στο Μπαλί για το μήνα του μέλιτος, είχε μια «έκλαμψη», και αποφάσισε να αγοράσει μερικά αυτοκόλλητα και ένα πανό. Εξήγησε ότι το ζευγάρι έκαναν βόλτες στην πόλη τοποθετώντας αυτοκόλλητα στους φανοστάτες όλη τη μέρα. Ο νεόνυμφος αστειευόταν νωρίτερα στο X/Twitter, ότι δεν σκοπεύει να καταλήξει σε φυλακή της Σιγκαπούρης, καθώς «αυτός δεν είναι τρόπος να περάσεις το μήνα του μέλιτος».

Την επόμενη μέρα, καθώς επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε πτήση για το Μπαλί, οι αρχές της Σιγκαπούρης σταμάτησαν τον Κουέστα και την Σάεζ, σύμφωνα με τη δήμαρχο της Βαλένθια. «Η ισπανική πρεσβεία στη Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε την αφαίρεση των διαβατηρίων δύο ατόμων, λόγω της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας», δήλωσε η Καταλά στο ισπανικό ραδιόφωνο. «Δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα», συμπλήρωσε.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Βαλένθια, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι γνωρίζει το περιστατικό με τους δύο οπαδούς της στη Σιγκαπούρη. «Τόσο η ομάδα μας, όσο και η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος βρίσκονται σε επαφή με την ισπανική πρεσβεία στη Σιγκαπούρη, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι αμφότεροι λαμβάνουν νομικές συμβουλές και βοήθεια σε ότι χρειάζονται, ώστε να επιλυθεί το περιστατικό το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση του συλλόγου.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 18:49:49

Back to top button