Ελλάδα

Αποκλειστικό: Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη στο Εφετείο για το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ανήμερα του Αγίου Νικολάου, στις 6 Δεκεμβρίου, αναβιώνει στο Εφετείο η πρωτοφανής – για τα ελληνικά δεδομένα – υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου από την Έφη Κακαράντζουλα, στις 20 Μαΐου 2020.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα αναβιώσει όλη η φρίκη που έζησε εκείνο το πρωινό, η Ιωάννα Παλιοσπύρου τη στιγμή που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα.

Η δράστης την περίμενε στην είσοδο, καθώς της είχε στήσει καρτέρι και της έριξε βιτριόλι μπροστά από το ασανσέρ. Χρειάστηκαν 22 ημέρες για να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη της και να τη συλλάβουν, καθώς κατά την επίθεση ήταν μεταμφιεσμένη ακόμα και με περούκα.

Η Έφη Κακαράντζουλα έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στην ανώτερη των ποινών, που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η ποινή της, που εκδόθηκε το 2021, ήταν 15 χρόνια και τρεις μήνες, ενώ δεν δόθηκε αναστολή στην έφεσή της.

«Η κατηγορούμενη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια» είχε τονίσει ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, αναφερόμενος στο αν θα έπρεπε να δοθεί αναστολή στην έφεσή της.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, δεν της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, ενώ η δράστης άκουγε να την αποκαλούν «τέρας» εξερχόμενη του δικαστηρίου. Επιπλέον, της επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας.

Το χρονικό της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Η επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα το 2020 είχε παγώσει όλη την Ελλάδα. Η κοπέλα, μόλις έπεσε το οξύ πάνω της, προσπαθούσε να βρει τρόπο να σωθεί και έφυγε τρέχοντας προς ένα φαρμακείο με τη δράστιδα να εξαφανίζεται.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Θριάσιο Νοσοκομείο έδωσε μία τεράστια μάχη, με χειρουργεία και απίστευτο πόνο και πήρε εξιτήριο μήνες μετά, με τη ζωή της να έχει αλλάξει δραματικά από τη μία στιγμή στην άλλη.

Ο λόγος της επίθεσης ήταν η εμμονή της δράστιδος που πίστευε ότι ένας 40χρονος είχε σχέση με την Ιωάννα, κάτι το οποίο όμως στην πραγματικότητα δεν ίσχυε.

Στην απολογία της στο δικαστήριο, η δράστιδα υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πονέσει.

«Με περιέπαιζε και η Ιωάννα και ο 40χρονος. Το ξέρω ότι δεν ήταν λόγος να κάνω αυτή την αχαρακτήριστη πράξη. Εκ των υστέρων βέβαια αυτό. Τον Δεκέμβριο του 2019 είχα δει κάποια στίγματα από το κινητό του 40χρονου στο σπίτι της Ιωάννας. Έβλεπα τα στίγματα. Και κάποια στιγμή τον είδα και στην εργασία της Ιωάννας, στη Θησέως», είπε ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Η δράστιδα παρακολουθούσε την Ιωάννα επί έναν χρόνο, βάζοντας ακόμα και GPS στο αυτοκίνητό της.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 16:15:03

Back to top button