Auto

Δεν θα πιστέψετε πόσο πωλείται αυτή η… ετοιμόρροπη Mercedes!

Μια Mercedes-Benz 300 SL Roadster του 1957 που χρειάζεται απεγνωσμένα μια ενδελεχή αποκατάσταση, αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 800.000 και 1 εκατομμυρίου δολαρίων, όταν δημοπρατηθεί στις 26 Οκτωβρίου. Το σπάνιο αυτοκίνητο είναι μέρος της συλλογής Rudi Klein που πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s.

Ο Klein μετανάστευσε από τη Γερμανία στις ΗΠΑ και έκανε την περιουσία του ασχολούμενος με ευρωπαϊκά κλασικά αυτοκίνητα, ξεκινώντας με την ίδρυση της Porsche Foreign Auto το 1967.



Συγκέντρωσε μια μεγάλη προσωπική συλλογή αυτοκινήτων και παρά το γεγονός ότι πέθανε το 2001, η οικογένειά του κράτησε το αυτοκίνητα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Η συγκεκριμένη 300 SL Roadster, με αριθμό πλαισίου 7500173 και είναι ένα από τα 554 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν το 1957. Αρχικά ήταν βαμμένη σε κόκκινο Fire Engine, κάτι που πλέον είναι αδύνατο να αντιληφθεί κάποιος από τη φθορά του χρόνου.



Αυτό που την κάνει ιδιαιτέρως ελκυστική για τους συλλέκτες, είναι το γεγονός ότι είναι ένα από τα μόλις 30 μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με τροχούς Rudge από το εργοστάσιο και έχει επίσης μακρύτερο πίσω άξονα, ενώ και ο χιλιομετρητής δείχνει μόλις 17.873 χιλιόμετρα.



Πέραν του κόστους κτήσης, ο εύπορος νέος ιδιοκτήτης, θα πρέπει να δαπανήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για να αποκαταστήσει με γνήσια ανταλλακτικά (συν τις εργασίες) αυτό το -άλλοτε υπέροχο- κλασικό αυτοκίνητο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 15:00:54

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button