Κόσμος

Βίντεο – σοκ από το «μάτι του τυφώνα» Μίλτον

Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα, απεικονίζει την πτήση αεροσκάφους στο οποίο επιβαίνουν επιστήμονες, οι οποίοι καταγράφουν τον επερχόμενο τυφώνα Μίλτον που θα σφυροκοπήσει με σφοδρότητα τις δυτικές ακτές της Φλόριντα και ειδικότερα την Tampa bay.

Φαίνεται ξεκάθαρα η συγκλονιστική στιγμή που οι δύο πιλότοι – κυνηγοί καταιγίδων- χτυπιούνται από ακραίες αναταράξεις καθώς πετάνε στο «μάτι του τυφώνα Milton».

Η καταιγίδα πρόκειται να συντρίψει τη Φλόριντα μέσα σε λίγες ώρες φέρνοντας μαζί της ανέμους ταχύτητας 160 μίλια την ώρα, καταιγίδες 15 ποδιών και έχει ήδη αναγκάσει εκατομμύρια πολιτών να εκκενώσουν την περιοχή.

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν επιστήμονες από την Εθνική Ένωση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) να χτυπιούνται από τις αναταράξεις στη διάρκεια της πτήσης.

Το αεροσκάφος με το όνομα «Miss Piggy» συνέλεγε δεδομένα για τον τυφώνα που κατευθυνόταν προς την Τάμπα το πρωί της Τρίτης όταν καταγράφηκε το βίντεο.

Τα απίστευτα ισχυρά μποφόρ χτυπούν γύρω από την καμπίνα και τα έγγραφα πετιούνται καθώς οι άντρες προσπαθούν να παραμείνουν σταθεροί.

Όταν ένα τεράστιο τράνταγμα τινάζει το αεροπλάνο, ο άνδρας που ηχογραφεί, ο Νικ Άντεργουντ, σηκώνει το χέρι του προς τα πάνω για να αποφύγει να χτυπήσει το κεφάλι του στην καμπίνα.

Ο Άντεργουντ ρίχνει το τηλέφωνο και το πορτοφόλι του τα οποία γλιστρούν στην καμπίνα προς τον συνάδελφό του που τα μαζεύει.

Αλλά δεν μπορεί να τα περάσει προς τα πίσω καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσει τα χέρια του για να κρατηθεί από το κάθισμά του.

Το δίδυμο των επιστημόνν περιβάλλεται από υπολογιστές και αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας με άλλους εργαζόμενους να εργάζονται επίσης πιο κάτω στο αεροπλάνο.

Οι κραδασμοί είναι τόσο δυνατοί που οι σανίδες του δαπέδου αναδύονται και σημαντικοί αισθητήρες σπάνε.

Ο Άντεργουντ γελάει με την κατάστασή τους, σχολιάζοντας: «Λοιπόν, διάολε. Θεέ μου… πρέπει να κρατήσω αυτές τις τσέπες κλειστές με φερμουάρ».

Ο δυνατός άνεμος αλλά και η βροχή είναι τόσο πυκνή που όταν η κάμερα δείχνει το παράθυρο το άκρο του φτερού του αεροσκάφους δεν φαίνεται.

Μόλις όμως περάσουν μέσα από τα σύννεφα και φτάσουν στο μάτι του τυφώνα Milton, οι αναταράξεις σταματούν.

Το φτερό, η θάλασσα και ο ουρανός φαίνονται ξανά καθώς η «Miss Piggy» έχει φτάσει στο γαλήνιο σημείο στο κέντρο του χάους.

Ο Άντεργουντ δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο X για την πτήση μετά τη δημοσίευση πλάνων από την NOAA.

Δείτε live τις συγκλονιστικές εικόνες από επέλαση του τυφώνα Μίλτον που πλησιάζει τη Φλόριντα

 

 

 

 

Οι αρχές διαχείρισης καταστροφών έχουν εκδώσει κατάλογο και χάρτη με τις εντολές εκκένωσης. Επίσης, μεγάλα καταφύγια έχουν ετοιμαστεί ως έσχατη λύση για όσους έχουν εγκλωβιστεί και δεν έχουν τη δυνατότητα να απομακρυνθούν από το σημείο που βρίσκονται.

 

 

 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 14:28:27

Back to top button