Auto

HF-11, hypercar που βάζεις ΜΕΚ ή ηλεκτρομοτέρ κατά βούληση!

Αν έχεις καλή μνήμη, θα θυμάσαι την Half-11, εκείνη την «πετσοκομένη» 911 που θυμίζει πρωτότυπο του Group C. Απλώς χωρίς παρμπρίζ. Τώρα, οι δημιουργοί του ξαναχτυπούν με το πρωτότυπο HF-11.

Πρόκειται για τον Iliya και τον Nikita Bridan, τα αδέρφια πίσω από το Oil Stain Lab. Κι αν η Half-11 έμοιαζε με «κάτι που κάποιοι έφτιαξαν στον ελεύθερο χρόνο τους στο γκαράζ τους», έστω και με αριστοτεχνική εκτέλεση, το πρωτότυπο HF-11 φαίνεται άκρως επαγγελματική προσπάθεια. Το καλό που του θέλουμε, γιατί με τιμή $2,35 εκατομμύρια (€2,14), δεν είναι πια μια φιλόδοξη προσπάθεια, αλλά κάτι που θα προσπαθήσει να κλέψει αγοραστές από καταξιωμένους εξωτικούς κατασκευαστές.

Κατευθείαν στα βαθιά με εξωφρενική τιμή κι υποσχέσεις για ανταλλάξιμα συστήματα μετάδοσης κίνησης

Γιατί όμως κάποιος να δώσει τόσα χρήματα για το HF-11; Γιατί θα είναι το πρώτο hypercar στον πλανήτη που δεν χρειάζεται να απαντήσει στην ερώτηση «θερμικό ή ηλεκτρικό». Απλούστατα θα έχει και τα δύο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα ζητούσες την Half-11 από τον Άγιο Βασίλη;

Το κάθε σύστημα μετάδοσης κίνησης θα βρίσκεται κουμπωμένο στο υποπλαίσιό του κι ο κάτοχος θα έχει μόνο να επιλέξει ποιο από τα δύο θα φορέσει στο HF-11. Κι όταν αλλάζουν οι ανάγκες του ή απλώς το βαρέθηκε, θα φοράει το άλλο.

HF-11

Η θερμική επιλογή θα περιλαμβάνει έναν ατμοσφαιρικό επίπεδο 6κύλινδρο 4,5 lt με 650 ίππους. Το Oil Stain Lab δεν ανέφερε ποιος θα τον κατασκευάζει, μόνο ότι δεν θα είναι η Porsche. Θα στροφάρει στις 12.000 rpm και θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η ηλεκτρική έκδοση θα αποδίδει 860 ίππους κι έχουμε πολλά ερωτήματα για το πώς η ανταλλαγή συστημάτων θα δουλεύει στην πράξη. Σύμφωνα με τον Nikita Bridan, εμπνεύστηκε από την Audi που έκανε κάτι παρόμοιο στις 24 Ώρες του Le Mans το 2000. Αν πάντως δεν είσαι λάτρης των ηλεκτρικών hypercar, μπορείς πάντα να γλιτώσεις $500.000 και να στραφείς εξαρχής στη θερμική επιλογή.

HF-11

Το βάρος που έχουν ως στόχο οι αδελφοί Bridan για το νέο μοντέλο είναι τα 900 kg, όσα δηλαδή κι η Half-11. Με μια μπανιέρα από ανθρακονήματα και πανάλαφρα πάνελ αμαξώματος, θα πρέπει να αγγίξει τον μαγικό αριθμό. Άλλωστε δεν είναι μεγάλη. Με μήκος 4,34 m, είναι παρόμοιο με την Porsche 993. Τα πάντα πάνω του είναι ελαφριά. Ακόμη κι οι διακόπτες στην καμπίνα προέρχονται από προμηθευτές της Formula 1. Παρά τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του, το HF-11 θα μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο. Θα έχει μάλιστα κλιματισμό και κάμερα για την οπισθοπορεία. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hennessey Venom F5, το πιο ισχυρό χειροκίνητο στον κόσμο

Θεωρούμε αυτονόητα τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins σε αυτή την κατηγορία τιμής. Περισσότερη εντύπωση κάνει η δυνατότητα απενεργοποίησης της ηλεκτρικής υποβοήθησης της κρεμαγιέρας. Όποτε θες αγνή ανόθευτη αίσθηση, απλώς τη σβήνεις. Και μόλις φτάσεις στον προορισμό σου και θες να παρκάρεις, την ανάβεις πάλι. 

HF-11

Το Oil Stain Lab θέλει να κατασκευάσει συνολικά 25 αυτοκίνητα και διατείνεται ότι έχει βρει τους πρώτους έξι αγοραστές. Θα τους αξιοποιήσει μάλιστα εμπλέκοντάς τους στις δοκιμές εξέλιξης.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 15:18:28

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button