Κόσμος

Αεροπλάνο γεμάτο επιστήμονες πέταξε ξυστά του τυφώνα Μίλτον: «Ωχ Θεέ μου»

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει ο σφοδρός τυφώνας Μίλτον, ενώ οι πρώτες εικόνες που κατέγραψαν τέσσερις επιστήμονες κατά τη διάρκεια πτήσης κόβουν την ανάσα.

Πρόκειται για επιστήμονες του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center, οι οποίοι θέλησαν να καταγράψουν στοιχεία για την πορεία του επικίνδυνου τυφώνα που κατευθύνεται προς τη Φλόριντα. Όπως ήταν αναμενόμενο η πτήση ήταν γεμάτη αναταράξεις, με τους επιστήμονες να περνούν ξυστά από τον τυφώνα. 

Στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά από ειδικά μηχανήματα, ενώ οι αναταράξεις δεν σταματούν. 

Οι επιστήμονες γελούν νευρικά, ενώ οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με χαρτιά και αντικείμενα να πέφτουν δεξιά και αριστερά. Ο Μπράνιγκαν ακούγεται να λέει: «Ω σκ@@α, μπορείς μου πιάσεις στα γρήγορα το τηλέφωνο μου;».

«Ωχ Θεέ μου» ακούγεται να λέει ο ίδιος κλείνοντας το βίντεο και στρέφοντας την κάμερα προς το παράθυρο του αεροπλάνου.

Εκπρόσωπος του ΝΟΑΑ, ανέφερε πόσο σημαντικές είναι τέτοιες αποστολές ώστε οι επιστήμονες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους: «Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον καιρό».

To άρθρο Αεροπλάνο γεμάτο επιστήμονες πέταξε ξυστά του τυφώνα Μίλτον: «Ωχ Θεέ μου» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 09:26:48

Back to top button