Οικονομία

Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοντέλο της συνιδιοκτησίας πολυτελών εξοχικών

Με σκοπό να καθιερωθεί η συνιδιοκτησία στην αγορά πολυτελών εξοχικών ακινήτων της Ελλάδας, η Owners, μια νεοσύστατη εταιρεία κάνει πρώτη το άνοιγμα προς αυτό το μοντέλο. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν το 1/6 έως το ½ μιας πολυτελής εξοχικής κατοικίας χωρίς να επιβαρύνονται με το σύνολο των εξόδων και υποχρεώσεων της παραδοσιακής ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κώστας Παππάς, συνιδρυτής της Owners, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής ενημέρωσης, «Η Owners διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με εξοχικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, όπως κοσμοπολίτικα νησιά, παραθαλάσσιες περιοχές, γραφικά ορεινά χωριά, ακόμα και αστικά κέντρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Κάθε ακίνητο είναι επιλεγμένο προσεκτικά, προσφέροντας πολυτελείς ανέσεις όπως ιδιωτικές πισίνες και εκπληκτική θέα και πληροί τα πιο αυστηρά κριτήρια ποιότητας. Πρόκειται για ακίνητα τακτοποιημένα, τα οποία μπορούν να περάσουν άμεσα στους αγοραστές χωρίς καθυστερήσεις».

Η εταιρεία ευελπιστεί να καθιερώσει το εν λόγω μοντέλο της συνιδιοκτησίας στην Ελλάδα, καθώς υπάρχει ήδη ζήτηση, ενώ το κοινό που στοχεύουν είτε είναι ξένοι από τη Βόρεια Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, είτε επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά στη χώρα μας. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τους Έλληνες ομογενείς αλλά και από αυτούς του θέλουν να πωλήσουν την ιδιοκτησία τους. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει προς πώληση τέσσερα ακίνητα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προστεθεί ένα ακόμη στο χαρτοφυλάκιό της.

Τα ακίνητα αυτά κυμαίνονται από 600.000 ευρώ έως 2,7 εκατ. ευρώ και βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, από τη Μύκονο μέχρι τον Παρνασσό. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε πωλήσει έξι ακίνητα μέχρι το 2025, με την ελπίδα ότι το 2026 οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 12. Η εταιρεία θα αρχίσει να αποκομίζει σημαντικά κέρδη μόλις ολοκληρωθεί η πώληση συνολικά 18 ακινήτων», προσθέτει ο κ. Παππάς.

Το νέο μοντέλο ιδιοκτησίας, που φέρνει η Owners, εδραιωμένο ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι οικονομικά προσιτό, καινοτόμο και διαφανές και κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος σε χώρες της Ευρώπης, όπως Ισπανία, Ιταλία, και Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 9η θέση στην Ευρώπη σε όρους ενδιαφέροντος, με το 67% των ερωτηθέντων να θεωρεί ότι η συνιδιοκτησία αποτελεί μια έξυπνη απάντηση στην αύξηση των τιμών των ακινήτων στη χώρα, ιδίως σε δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Αντίστοιχα, το 65% των Ευρωπαίων θα εξέταζε τη συνιδιοκτησία, με ιδιαίτερα υψηλό ενδιαφέρον στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η Τουρκία (79,9%) και η Ρουμανία (75,6%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Η οικονομική προσβασιμότητα αποτελεί το σημαντικότερο όφελος της Συνιδιοκτησίας, με το 21,6% των Ευρωπαίων να θεωρεί τη συνιδιοκτησία ως τον μόνο τρόπο να αποκτήσει ένα δεύτερο σπίτι, ειδικά σε ακριβά αγορές όπως η Ιρλανδία, η Μάλτα, αλλά και η Ελλάδα.

Επίσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Pacaso, ο σημαντικότερος παίκτης στην αγορά Συνιδιοκτησίας ανέφερε ότι το 15 – 20% των δευτερευουσών κατοικιών σε κύριες τουριστικές αγορές όπως η Καλιφόρνια και η Φλόριντα αγοράζονται πλέον μέσω μοντέλων συνιδιοκτησίας.

To άρθρο Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοντέλο της συνιδιοκτησίας πολυτελών εξοχικών δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 08:14:50

Back to top button