Auto

Πώς προχωρά το έργο που ολοκληρώνει την Ολυμπία Οδό

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ληφθούν οι αποφάσεις για την υλοποίηση του οδικού έργου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννη Λαμπρόπουλου, η έγκριση των μελετών από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό θα αποτελέσει το αντικείμενο για το αν το έργο, θα πρέπει να δημοπρατηθεί ως δημόσιο ή θα υλοποιηθεί μέσω της σύμβαση παραχώρησης.

Βασικό αντικείμενο είναι η εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το τμήμα της Ολυμπίας Οδού, που αφορά την διέλευση του αυτοκινητόδρομου από την περιφέρεια του Δήμου Ζαχάρως, συνοδευόμενης από υποστηρικτικές μελέτες.

Τα τμήματα που αποτελούν το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα είναι: το Πύργος – Αλφειός, μήκους 13 χλμ., και το Αλφειός– Καλό Νερό – Τσακώνα, μήκους 76,2 χλμ. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από φορείς της περιοχής που ζητούν να προχωρήσει η υλοποίηση και αυτού του τμήματος, που ολοκληρώνει τον αρχικό σχεδιασμό της Ολυμπίας Οδού.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση, μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δ. Πτωχου και του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας που ζήτησε να προχωρήσει ο σχεδιασμός για το έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 07:00:17

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button