Ελλάδα

«Μαζί για το Παιδί»: Ανακατασκευή δύο σχολικών γηπέδων στο 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου

Το «Μαζί για το Παιδί» ανακατασκεύασε δύο σχολικά γήπεδα στο 1ο ΕΠΑΛ Καλύμνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί στις Ακριτικές» με την ευγενική υποστήριξη της bwin.

Στο μεγαλύτερο σχολείο του νησιού και ένα από τα μεγαλύτερο στα Δωδεκάνησα, όπου συστεγάζονται το ημερήσιο πρόγραμμα, το εσπερινό και το ΙΕΚ, οι 447 μαθητές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να παίζουν και να αθλούνται με ασφάλεια σε ολοκαίνουργια γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή ενισχυμένου ακρυλικού συστήματος στα δάπεδα των δύο γηπέδων, τη διαγράμμισή τους, καθώς και την αντικατάσταση των ταμπλό με νέα στεφάνια και διχτάκια στο γήπεδο μπάσκετ. Επιπλέον, προστέθηκαν προστατευτικά για τις μπασκέτες, ενώ στο γήπεδο βόλεϊ τοποθετήθηκαν νέοι στυλοβάτες και δίχτυ.

Το πρόγραμμα «Μαζί στις Ακριτικές» έχει στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά και τους νέους που κατοικούν στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, το «Μαζί για το Παιδί» και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν την ανάπτυξη υποδομών και τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών στα σχολεία ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Οπως δήλωσε η Ερρικα Οικονόμου, γενική γραμματέας του «Μαζί για το Παιδί»: «Εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με την πολύτιμη στήριξη της bwin παρέχουμε από κοινού στους μαθητές της Καλύμνου τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση και παιχνίδι, στοιχεία απαραίτητα για την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία αλλά και την ανάπτυξή τους. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει, με την συμβολή της bwin, να παραδώσουμε έως σήμερα περισσότερα από 5.250 τ.μ. γηπέδων σε διαφορετικά σημεία της χώρας μας και συνεχίζουμε!».

Η Ιωάννα Μπερίου, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της bwin, ανέφερε από την πλευρά της: «Ολοι στην bwin έχουμε στόχο να στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας, υποστηρίζοντας με όποιον τρόπο μπορούμε την καθημερινότητα τους. Σε συνεργασία με τον στρατηγικό μας συνεργάτη, τo “Μαζί για το Παιδί”, βρεθήκαμε στην ακριτική και πανέμορφη Κάλυμνο, ανακατασκευάζοντας πλήρως δυο γήπεδα. Είναι και πάλι χρηστικά, ασφαλή, ώστε να φιλοξενήσουν τους νέους του νησιού. Άλλωστε, ο αθλητισμός βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κοινωνικής μας πρωτοβουλίας, γιατί τα παιδιά και οι νέοι μέσα από αυτόν μαθαίνουν να σέβονται, να αγωνίζονται, να διεκδικούν. Για μας όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίση πρόσβαση στον αθλητισμό και παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας, έχοντας έναν σπουδαίο στόχο: να δώσουμε τα γήπεδα πίσω στην κοινωνία, εκεί όπου ανήκουν».

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου, Ιωάννης Ιακώβου, δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε μαζί τα γήπεδα αυτά, που ανακαινίστηκαν τον Αύγουστο και κοσμούν την αυλή του Σχολείου μας. Πρόκειται για δύο γήπεδα, μπάσκετ και βόλεϊ, τα οποία πληρούν τις τελευταίες και πιο σύγχρονες προδιαγραφές που εφαρμόζονται για εξωτερικούς αθλητικούς χώρους. Η χαρά μας είναι μεγάλη, γιατί είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για το Σχολείο μας, καθώς επίσης και για ολόκληρη την ακριτική μας πόλη όπου εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος. Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων αλλά και τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου ευχαριστώ το Μαζί για το Παιδί και την bwin και εύχομαι καλή συνέχεια στην ευγενική τους προσπάθεια».

Λίγα λόγια για το έργο του «Μαζί για το Παιδί» στις ακριτικές περιοχές από το 2019

Το «Μαζί για το Παιδί» υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαζί στις Ακριτικές», που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση ακριτικών περιοχών της Ελλάδας μέσω της δωρεάς εκπαιδευτικού υλικού και εξοπλισμού σε εκπαιδευτικές μονάδες, διασφαλίζοντας την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση των μαθητών.

Μέσω του προγράμματος που υλοποιείται από το 2019, έχουν στηριχθεί 13.872 μαθητές και έχουν ενισχυθεί οι προσπάθειες 2.051 εκπαιδευτικών σε 122 σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, ενθαρρύνοντάς τους να δημιουργήσουν θετικές αλλαγές στον τόπο τους, και θεμέλια για βιώσιμες κοινότητες, που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και τους νέους.

Το «Μαζί για το Παιδί» άφησε το κοινωνικό του αποτύπωμα στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών, Ιάσμου, Αρριανών, Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου φτάνοντας μέχρι τα ακριτικά χωριά που βρίσκονται στο Τριεθνές.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 16:59:00

Back to top button