Auto

Υπάρχει ακόμα καπνός για το… προξενιό του αιώνα!

Το σενάριο μιας ιστορικής συγχώνευσης, της Renault με τον όμιλο Stellantis, δεν είναι νωπό και σίγουρα δεν είναι αβάσιμο. Παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες των δύο εταιρικών κολοσσών, διαψεύδουν μετά βδελυγμίας και ως «εικασίες» τις πιο πρόσφατες αναφορές του ιταλικού Τύπου, πολλοί θα ήθελαν τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής υπερδύναμης.

Η οποία θα αντιπαρατεθεί με τους Κινέζους, κυρίαρχους στο «παιχνίδι» της ηλεκτροκίνησης, αλλά και με την Toyota, θέλοντας να την εκθρονίσουν από την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Ανάμεσα σ’ αυτούς που θα έδιναν γη και ύδωρ για μια τέτοια συγχώνευση, είναι και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμάνουελ Μακρόν, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα.



Πέραν του έννομου συμφέροντος που έχει η γαλλική κυβέρνηση, κατέχοντας μερίδιο και στις δύο εταιρείες (15% στη Renault και 6,1% στη Stellantis), ο Μακρόν -που δεν διάγει και τις πιο «ανθηρές» μέρες της πολιτικής του διαδρομής- επιθυμεί να συνδέσει το όνομά του με μια τόσο ιστορική συμφωνία. Μάλιστα, φέρεται να προκρίνει ως επικεφαλής του… υπερομίλου, τον Λούκα ντε Μέο.



Τι απάντησε, από την πλευρά του, το «αφεντικό» της Renault, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, για το τι θα συζητήσει με τον CEO της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες, στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι; «Θα τον χαιρετήσω, όπως κάνω πάντα, εάν συναντηθούμε»…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 15:05:48

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button