Ελλάδα

Εσβησαν επιτέλους οι φωτιές στο τάνκερ «Sounion» – ρυμουλκείται προς το Σουέζ

Επέιτα από σχεδόν επτά εβδομάδες σβήστηκαν επιτέλους οι φωτιές (συνολικά 18 εστίες) που έκαιγαν στο δεξαμενόπλοιο «Sounion» της  Delta Tankers μετά την επίθεση που δέχθηκε απο τους φιλοϊρανούς αντάρτες της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα. Το τάνκερ οδηγείται πλέον ρυμουκλούλμενο προς το Σουέζ, όπου και προγραματίζεται να γίνει η μετάγγιση του φορτίου του (150.000 τόνοι αργού πετρελαίου).

Οι αντάρτες χτύπησαν τo «Sounion» στην Ερυθρά Θάλασσα στις 21 Αυγούστου, ενώ τοποθέτησαν και εκρηκτικά που προκάλεσαν τις πυρκαγιές στο δεξαμενόπλοιο της εταιρείας του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το δύσκολο έργο της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα 27 ατόμων, με την υποστηριξη του σκάφους«Aigaion Pelagos».

Το «Sounion» ρυμουλκείται πλέον από το ελληνικό ναυαγοσωστικό με προορισμό το Σουέζ, όπου αναμένεται να γίνει η μετάγγιση, σε άλλο δεξαμενόπλοιο, του φορτίου των 150.000 τόνων πετρελαίου που είχε φορτώσει στη Βασόρα.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 14:07:32

Back to top button