Αθλητικά

Γιοβάνοβιτς για το Αγγλία – Ελλάδα: Μεγάλη η απώλεια του Ιωαννίδη, δεν αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για το Αγγλία – Ελλάδα, ενώ σχολίασε και την “μεγάλη” απουσία του Φώτη Ιωαννίδη από τα παιχνίδια της Εθνική στο Nations League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε πως οι παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου έχουν ένα παραπάνω κίνητρο να παίξουν καλά κόντρα στην Αγγλία -που βρίσκεται στις top ομάδες- χαρακτήρισε το ματς ως μια μεγάλη πρόκληση, ανέφερε ότι είναι μεγάλη η απουσία του τραυματία Φώτη Ιωαννίδη από την αναμέτρηση του Wembley, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα καλέσει άλλο επιθετικό, αφού στην Γαλανόλευκη υπάρχουν οι Παυλίδης και Δουβίκας.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Όπως είναι το πρόγραμμα, δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη επιλογή. Έχουμε κάποιες εμπειρίες από τα προηγούμενα παιχνίδια, κάποιες αναλύσεις, που θα κάνουμε. Θα παίξει ρόλο η προετοιμασία, γιατί παίζουμε με μία από τις top ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι ένα κίνητρο παραπάνω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.

Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απλό παιχνίδι, ένα σοβαρό παιχνίδι με μία ομάδα, που τα τελευταία χρόνια, σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνει στο τέλος, είναι το φαβορί στο γκρουπ, που αγωνιζόμαστε και είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι, που έχουμε και είναι σίγουρα μια πολύ μεγάλη πρόκληση για εμάς».

Για την απουσία του Χάρι Κέιν: «Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας, δεν νομίζω ότι αγχώνεται πολύ ο προπονητής τους. Γιατί να αγχώνομαι εγώ; Έχω ήδη τα δικά μου θέματα».

Για το ενδεχόμενο να κληθεί άλλος επιθετικός μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη να κληθεί άλλος επιθετικός, υπάρχει ο Παυλίδης και ο Δουβίκας. Έχουμε στο ρόστερ 21 ποδοσφαιριστές, συν τους τερματοφύλακες, αυτήν τη στιγμή, αν είναι όλα καλά, δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή».

Για τα μεγάλα ματς: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. Έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του γκρουπ, γιατί είμαστε και οι δύο πρώτοι. Πιστεύω μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη: «Έχουμε τα δύο παιδιά, τον Παυλίδη και τον Δουβίκα. Δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή. Σίγουρα η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη. Τα γκολ του έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη των προηγούμενων παιχνιδιών. Του ευχόμαστε να επιστρέψει στα γήπεδα. Εγώ πιστεύω ότι και Παυλίδης και Δουβίκας παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Για τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που θα βρίσκονται εκεί: «Δεν μου είναι περίεργο, οι Έλληνες είναι παντού. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι και να μην τους απογοητεύσουμε».

Για το τι θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Είναι λογικό όταν είναι καινούργιος ο προπονητής, να αλλάζουν οι απαιτήσεις. Υπήρχαν πράγματα, που ήταν καλά στα προηγούμενα ματς. Εγώ περιμένω να υπάρχει μόνιμα μία βελτίωση. Δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου για να φτιάξουμε πράγματα στην προπόνηση. Το επίπεδο είναι υψηλό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από αναλύσεις και ματς. Ο μόνος τρόπος να βελτιώνεται μια εθνική είναι μέσα από τα παιχνίδια».

Για τα νέα παιδιά: «Σίγουρα, έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά».

To άρθρο Γιοβάνοβιτς για το Αγγλία – Ελλάδα: Μεγάλη η απώλεια του Ιωαννίδη, δεν αντιμετωπίζουμε ένα απλό παιχνίδι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 18:18:21

Back to top button