Κόσμος

Όταν τα σκουπίδια μετατρέπονται σε… γυαλιά ηλίου – Ένα επιτυχημένο παράδειγμα ανακύκλωσης

Πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, συσκευασίες τροφίμων, σκεύη μίας χρήσης και σκουπίδια είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που έχουν δώσει νέα πνοή σε ένα εργαστήριο που υιοθετεί την πολιτική  μηδενικών απορριμμάτων στην Ταϊπέι. Ένα εργαστήριο που μετασχηματίζει τα απορρίμματα σε… γυαλιά ηλίου.

Το εργαστήριο όμως αυτό γίνεται ένας μορφωτικός τόπος στον οποίο, οι πελάτες και πελάτισσες αποκτούν πρακτική εμπειρία στη διαδικασία ανακύκλωσης. Με ποιον τρόπο; Φέρνοντας πλαστικά απόβλητα από το σπίτι τους και διαμορφώνοντάς τα οι ίδιοι και οι ίδιες σε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου μέσα δύο μόλις ώρες.

«Αυτό που προσπαθούμε να δείξουμε στο Trash Kitchen είναι να σας αφήσουμε να δείτε, να αισθανθείτε, να αγγίξετε πώς μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία χωρίς δευτερογενή ρύπανση και πως μπορείτε πραγματικά να τη μετατρέψετε σε κάτι πολύτιμο» εξηγεί ο ιδρυτής της εταιρείας Miniwiz που διευθύνει το εργαστήριο, Άρθουρ Χουάνγκ μιλώντας στο Reuters.

Τούβλα, πλακάκια, κρεμάστες: Όσα παράγονται από απορρίμματα

Η εταιρεία αυτή που εδρεύει στην Ταϊβάν παράγει επίσης πλακάκια, τούβλα, κρεμάστρες και άλλα είδη καθημερινής ανάγκης από πλαστικά και οργανικά απόβλητα, χρησιμοποιώντας ένα μηχάνημα που ανέπτυξε το 2017, που ονομάζεται «miniTrashpresso».

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες σημείωσαν ότι το εργαστήριο τους ενέπνευσε να γίνουν πιο προσεκτικοί και προσεκτικές στην παραγωγή σκουπιδιών και να φροντίσουν να αξιοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα.

«Έχω δύο παιδιά. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον τους» δήλωσε χαρακτηριστικά μια συμμετέχουσα στο Reuters.

«Αν όλοι μπορούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, να ανακυκλώσουν και να χρησιμοποιούν λιγότερο πλαστικό, αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά», είπε ο Γου.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 17:50:49

Back to top button