Κόσμος

Nέα επίθεση με ρωσικά drones στην Ουκρανία

Η υπηρεσία αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 32 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και δύο υπερηχητικούς πυραύλους Κινζάλ που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Πύραυλος Κινζάλ έπληξε την περιοχή του αεροδρομίου Σταροκοστιαντινίφ στην περιοχή Χμελνίτσι της Ουκρανίας, ανέφερε επίσης η υπηρεσία σε ανακοίνωση μέσω της εφαρμογής Telegram.

Νωρίτερα, οι αρχές της πόλης του Κιέβου ανέφεραν ότι θραύσματα πυραύλων έπεσαν σε τρεις περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας στη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας και την απόκρουση ρωσικού πλήγματος.

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή σημαντικές ζημιές από την επίθεση κατά την οποία η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Κινζάλ στο Κίεβο, δήλωσε ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, επικαλούμενος προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

Τα θραύσματα προκάλεσαν ζημιές στην στέγη μιας πολυώροφης πολυκατοικίας στην περιοχή Σολομιάνσκι στο δυτικό τμήμα της πόλης, ενώ ένα θραύσμα έπεσε στην ευρύτερη περιφέρεια ενός σχολείου, όπως ανέφερε η διοίκηση της οποίας προΐσταται ο Πόπκο.

Θραύσματα πυραύλων

Θραύσματα πυραύλων έπεσαν επίσης σε μια ανοικτή περιοχή στον κεντρικό τομέα Σεβτσενκίφσκι και προκάλεσαν ζημιές στην οροφή ενός αυτοκινήτου στον τομέα Χολοσιίφσκι του νότιου Κιέβου.

Eκτός από πλήγματα με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της Ουκρανίας, η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με drones στη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα, δήλωσαν οι αρχές της πόλης. Περίπου 15 drones χρησιμοποιήθηκαν κατά την επίθεση, πρόσθεσαν.

Σε μία άλλη εξέλιξη, περίπου 300 άνθρωποι απομακρύνονται από την πόλη Φεοντόσια της κατεχόμενης από τη Ρωσία Κριμαίας έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε τοπική αποθήκη πετρελαίου, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με πλάνα που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στήλες μαύρου καπνού υψώνονται στον ουρανό από το σημείο.

Οι κατοχικές αρχές ανέφεραν πως τμήμα της πόλης έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία των τρένων έχει ανασταλεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 13:38:12

Back to top button