Οικονομία

Φοροδιαφυγή: Πρόστιμο άνω των 35.000 ευρώ σε οικογενειακό κατάστημα εστίασης για μη έκδοση αποδείξεων

Βαριές συνεχίζουν πέφτουν οι καμπάνες για φοροδιαφυγή καθώς η φορολογική Αρχή εντείνει τις προσπάθειες της για εξάλειψη του φαινομένου, με την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να έχει σημαίνοντα ρόλο στο να «ξεκολλά» τις διαδικασίες και να επιβάλλει, όπου χρειάζεται, τα πρόστιμα και τις ποινές που αποφασίζονται.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση ενός οικογενειακού καταστήματος παροχής γευμάτων στην Αθήνα, το οποίο «πιάστηκε» πριν από ένα χρόνο να μην κόβει αποδείξεις, επιβλήθηκε πρόστιμο το οποίο προσπάθησαν πατέρας και γιος να «μπλοκάρουν» με προσφυγή, αλλά τελικά προ ολίγων ημερών η ΔΕΔ της ΑΑΔΕ ήλθε να δώσει λύση ακυρώνοντάς την ως εκπρόθεσμη.

Αναλυτικά, όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 ομάδα ελέγχου μετέβη στο κατάστημα όπου ζητήθηκαν τα λογιστικά βιβλία των φορολογικών ετών 2018, 2019 και 2020 αλλά και σχετικά αναλυτικά ηλεκτρονικά αρχεία των ταμειακών μηχανών το εν λόγω διάστημα.

Από τον έλεγχο προέκυψαν παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων Λιανικών Συναλλαγών και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου.

Από την πλευρά του ο καταστηματάρχης ζήτησε με προσφυγή τον Μάιο του 2024 την ακύρωση της απόφασης, προβάλλοντας μια σειρά από ισχυρισμούς, οι οποίοι όμως απορρίφθηκαν από τη ΔΕΔ καθώς η προσφυγή κρίθηκε εκπρόθεσμη καθώς υπερέβη την προθεσμία της 15ης Απριλίου 2024 και ως εκ τούτου το πρόστιμο επικυρώθηκε στα 35.567 ευρώ.

To άρθρο Φοροδιαφυγή: Πρόστιμο άνω των 35.000 ευρώ σε οικογενειακό κατάστημα εστίασης για μη έκδοση αποδείξεων δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 09:33:24

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button