Auto

Πώς αντιδρά η Skoda στη μείωση της ζήτησης των ηλεκτρικών;

 Η Skoda είχε προγραμματίσει να λανσάρει έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα δύο χρόνια: τα νέα crossover Elroq και Epiq, την έκδοση παραγωγής του concept Vision 7S , ένα station wagon -στα πρότυπα της Octavia– μήκους 4,7 μέτρων και τις ανανεωμένες εκδόσεις για τα Enyaq και Enyaq Coupé.

Με την αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να επιβραδύνεται σημαντικά, σε παγκόσμια κλίμακα, η τσεχική μάρκα αποφάσισε να… πατήσει φρένο στα σημαντικά βραχυπρόθεσμα σχέδιά της και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των μικρότερων, στη γκάμα, μοντέλων της, με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

«Αρχικά, είπαμε ότι επρόκειτο να καταργήσουμε σταδιακά τα Fabia, Kamiq και Scala μέχρι το 2027, αλλά τώρα δώσαμε πράσινο φως σε αυτά τα αυτοκίνητα, για να παραμείνουν μαζί μας μέχρι το τέλος της δεκαετίας, επειδή η επιβράδυνση της αγορά των EV’s συμβαίνει καθώς μιλάμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο CEO της Skoda, Klaus Zellmer.

Τα επίσημα στοιχεία, επιβεβαιώνουν για την ευρωπαϊκή αγορά, μια πτώση της τάξεως του 15% για τα ηλεκτρικά, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η συνολική αξιολόγηση αυτών των στοιχείων, οδηγεί τους περισσότερους κατασκευαστές σε αναπροσαρμογή των αρχικών πλάνων τους για πιο άμεση μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-07 09:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button