Κόσμος

Το Ισραήλ διεξάγει έρευνα για το πως «τρύπησαν» το Iron Dome οι ρουκέτες της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις ρουκέτες που εκτόξευσε το βράδυ της Κυριακής η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εναντίον της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλούνται οι Times of Israel. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα, το φιλοϊρανικό κίνημα επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, πάνω από 120 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ πέρασαν από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ IDF διεξάγουν έρευνα, αφού απέτυχαν να αναχαιτίσουν μπαράζ πέντε ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στη Χάιφα το απόγευμα της Κυριακής.

«Έγιναν απόπειρες αναχαίτισης», λέει ο IDF, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκαν αρκετές κρούσεις ρουκετών στην περιοχή.

«Το περιστατικό διερευνάται», αναφέρει.

Επίσης άλλοι 15 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην περιοχή Kiryat Shmona, μερικοί από τους οποίους αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα και άλλοι έπληξαν την περιοχή, προσθέτει ο στρατός.

Oι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναφέρουν ότι διεξάγουν έρευνα.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από τη Χάιφα φαίνεται να δείχνουν σοβαρές ζημιές σε κυκλικό κόμβο που χτυπήθηκε από ρουκέτα.

 

Δείτε LIVE εικόνα από τη Μέση Ανατολή

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ σφυροκοπά εκ νέου από αέρος τη Βηρυτό, για άλλη μια νύχτα.

“Επείγουσα προειδοποίηση προς όσους κατοικούν στις γειτονιές Μπουρτζ αλ-Μπαράτζνε και Χαντάθ του νοτίου προαστίου της Βηρυτού. Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός θα επέμβει εναντίον τους στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αβισάι Αντράε στην πλατφόρμα Χ προτρέποντας τους κατοίκους αυτών των περιοχών να απομακρυνθούν.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 23:59:38

Back to top button