Κόσμος

Επικοινωνία Νετανιάχου – Μακρόν μετά το «Ντροπή τους»: Επιμένει στο εμπάργκο όπλων ο Γάλλος πρόεδρος

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής (06.10.24) ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, επανέλαβε τη θέση ότι, δεδομένης της στήριξης του Ιράν σε όλα τα μέρη του άξονα τρομοκρατίας το Ισραήλ αναμένει από τους φίλους του να το στηρίξουν και να μην επιβάλουν περιορισμούς που θα ενισχύσουν τον ιρανικό άξονα του «κακού».

Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ δημιουργούν μία ευκαιρία να αλλάξει η πραγματικότητα στον Λίβανο υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή.

Τα φορτία όπλων που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας θα πρέπει να σταματήσουν στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας, για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης, είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν «με απόλυτη ειλικρίνεια και με σεβασμό για τη φιλία μεταξύ Γαλλίας και Ισραήλ», αναφέρει το Παρίσι σε ανακοίνωσή του για το τηλεφώνημα, το οποίο ακολούθησε τις δηλώσεις Νετανιάχου που χαρακτήρισε «ντροπή» την έκκληση του Μακρόν για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ.

Ο Μακρόν, σύμφωνα με τη γαλλική ανακοίνωση, επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια του Ισραήλ και σημειώνει ότι η Γαλλία συμμετέχει στην υπεράσπιση του Ισραήλ από τις ιρανικές επιθέσεις.

To άρθρο Επικοινωνία Νετανιάχου – Μακρόν μετά το «Ντροπή τους»: Επιμένει στο εμπάργκο όπλων ο Γάλλος πρόεδρος δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 21:52:32

Back to top button