Αθλητικά

Ο Γκασανίγκα απέκρουσε τρία πέναλτι στο Χιρόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ο Πάουλο Γκασανίγκα κατέβασε ρολά, αποκρούοντας τρία πέναλτι στη νίκη της Χιρόνα επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με 2-1 για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Τρία πέναλτι, τρεις διαφορετικοί εκτελεστές, ισάριθμες αποκρούσεις. Ο Πάουλο Γκασανίγκα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο «Μοντιλίβι», όπου η Χιρόνα νίκησε 2-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για την 9η αγωνιστική της La Liga. Μάλιστα, η νίκη των Καταλανών ήρθε από την άσπρη βούλα, σημείο από το οποίο ο πολύπειρος Στουάνι ευστόχησε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας είπε το πρώτο «όχι» στο 28΄, σε εκτέλεση του Μπερενγκέρ. Στο 56΄, κι ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 1-1, οι Βάσκοι κέρδισαν νέο πέναλτι, που αυτή τη φορά ανέλαβε ο Ινιάκι Γουίλιαμς. Ο Γκασανίγκα απέκρουσε, όμως ο VAR έδωσε επανάληψη, καθώς ο γκολκίπερ της Χιρόνα δεν πατούσε τη γραμμή τέρματος την ώρα του σουτ. Μετά από δύο λεπτά (58΄), απέναντί του βρέθηκε ο Αντερ Ερέρα, ούτε αυτός όμως μπόρεσε να τον νικήσει.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η Χιρόνα κέρδισε πέναλτι μέσω VAR (όπως είχαν καταλογιστεί και τα δύο υπέρ της Μπιλμπάο), για αγκωνιά του Παρέδες στον Κρεϊτσι, και ο Στουάνι πέτυχε το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του, που πήρε τη νίκη και ανεβαίνει.

To άρθρο Ο Γκασανίγκα απέκρουσε τρία πέναλτι στο Χιρόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 17:26:20

Back to top button