Showbiz

Σκύλος: Πώς να διώξετε τη μυρωδιά του από το σπίτι

Ο σκύλος σου ευθύνεται για πολλές από τις μυρωδιές του σπιτιού σου.

Σκόνη, εποχική γύρη, τρίχες και κάθε είδους βρωμιά μπαίνουν στον χώρο σου και όσο κι αν καθαρίσεις τις πατούσες του σκύλου σου, η μυρωδιά συχνά επιμένει.

Πώς να διώξετε τη μυρωδιά από το σπίτι

Κάνε μπάνιο τον σκύλο σου

Σε γενικές γραμμές, αν ο σκύλος σου έχει μεσαίο έως παχύ τρίχωμα, καλό είναι να τον κάνεις μπάνιο κάθε 4-6 εβδομάδες (λίγο πιο συχνά, αν έχει λερωθεί). Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό σαμπουάν και ζήτα από τον κτηνίατρό σου οδηγίες.

Πλύνε το κρεβάτι και τα σκεπάσματα του κατοικίδιου

Προσπάθησε να πλένεις τακτικά, κάθε 4 – 6 εβδομάδες τουλάχιστον, τα κλινοσκεπάσματα του κατοικίδιου, ανάλογα πάντα με το τρίχωμα και το μέγεθός του. Όσο για το κρεβάτι του, μπορείς να το καθαρίζεις (ίσως όχι τόσο συχνά) με ένα βρεγμένο πανί ή να το ψεκάζεις με ειδικά καθαριστικά. Φυσικά, αν ο σκύλος επισκέπτεται και το δικό σου κρεβάτι, χρειάζεται να είσαι επιμελής και με τη δική του καθαριότητα.

Μαγειρική σόδα

Πασπάλισε μικρή ποσότητα πάνω σε έπιπλα και χαλιά, περίμενε περίπου μισή ώρα κι έπειτα απομάκρυνέ την με την ηλεκτρική σκούπα.

Προμηθεύσου έναν ατμοκαθαριστή

Εκτός από τη ηλεκτρική σκούπα, οι καθαριστές ατμού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνεις τη μυρωδιά του σκύλου. Το ζεστό νερό και οι υδρατμοί θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις σε βάθος τυχόν λεκέδες και να φρεσκάρεις την ατμόσφαιρα του χώρου σου. Αν δεν έχεις, κάποιος συγγενής ή φίλος μπορεί να σου δανείσει τον δικό του.

Το λευκό ξύδι θα διώξει τη μυρωδιά του σκύλου

Σε ένα μπουκάλι ανακατεύεις ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό. Ανακινείς καλά, ψεκάζεις και σκουπίζεις τις επιφάνειες με ένα καθαρό πανί. Μπορείς, επίσης, να μουλιάσεις τα κλινοσκεπάσματα σε διάλυμα ξυδιού. Απλά, θυμήσου στη συνέχεια να τα πλύνεις κανονικά.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 17:00:04

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button