Κόσμος

Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Βηρυτό – Μαρτυρίες για τρομακτική έκρηξη

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα του Ισραήλ στον Λίβανο, καθώς σημειώθηκαν νέες επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού, μερικές ώρες μετά τις εξαιρετικά σφοδρές νυχτερινές επιδρομές σε αυτό το προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Η κατάσταση στην Βηρυτό από τις επιθέσεις του Ισραήλ είναι χαοτική… Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη και είδαν σύννεφα καπνού πάνω από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει τις νότιες συνοικίες της πόλης, τις οποίες έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι κάλεσε τον κόσμο «να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ» για να δεσμευθεί σε μια κατάπαυση πυρός, μετά από μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στην ανακοίνωσή του, ο Μικάτι χαιρέτισε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν που «για άλλη μια φορά στήριξε τον Λίβανο» αναφέροντας μια επικείμενη διεθνή σύνοδο, επαναλαμβάνοντας τη «στήριξή του στην έκκληση της Γαλλίας και των ΗΠΑ» για κατάπαυση πυρός

To άρθρο Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Βηρυτό – Μαρτυρίες για τρομακτική έκρηξη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 11:46:39

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button