Κόσμος

Προεκλογική εμφάνιση Μασκ δίπλα στον Τραμπ: «Απειλή για τη δημοκρατία οι Δημοκρατικοί»

Στο σημείο της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του στην Πενσυλβάνια επέστρεψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια πολυπληθή προεκλογική ομιλία με τον Ιλον Μασκ να στέκεται για πρώτη φορά δίπλα του, καλώντας τους ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους να συστρατευθούν απέναντι στους Δημοκρατικούς της Κάμαλα Χάρις.

Οπως μεταδίδει το CNNi o γνωστός δισεκατομμυριούχος, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική του εκστρατεία, κάλεσε τους πολίτες να εγγραφούν στις εκλογές, καθώς χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς ως απειλή για τη δημοκρατία.

«Εγγραφείτε για να ψηφίσετε, εντάξει; Και πάρτε όλους όσους γνωρίζετε και όλους όσους δεν γνωρίζετε. Πείστε τους τους να εγγραφούν στην ψηφοφορία. Έχουν απομείνει μόνο δύο ημέρες για να εγγραφείτε για να ψηφίσετε στη Τζόρτζια και την Αριζόνα. Σαράντα οκτώ ώρες. Στείλτε μηνύματα στους ανθρώπους τώρα. Τώρα. Και στη συνέχεια βεβαιωθείτε ότι όντως ψηφίζουν», δήλωσε ο Μασκ στη συγκέντρωση του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. «Αν δεν το κάνουν, αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου».

Ο ιδιοκτήτης του Χ, της Tesla και της SpaceX Ιλον Μασκ στην Πενσιλβάνια, στην προεκλογική ομιλία του Τραμπ

AP Photo/Alex Brandon

«Μοχθηρό τέρας»

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην Πενσυλβάνια, στο ίδιο μέρος όπου τον περασμένο Ιούλιο, ένας ένοπλος προσπάθησε να τον δολοφονήσει, πετυχαίνοντάς τον στο το αυτί. Σε μια θεαματική εμφάνιση, ξεκίνησε την ομιλία του από εκεί που σταμάτησε πριν ο ένοπλος ανοίξει πυρ καθώς αρχικά είπε: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πενσυλβάνια. Αγαπάμε την Πενσυλβάνια. Και όπως έλεγα…», είπε.

«Απόψε επιστρέφω στο Μπάτλερ, μετά από μια τραγωδία και μια θλίψη, για να παραδώσω ένα απλό μήνυμα στον λαό της Πενσυλβάνια και στον λαό της Αμερικής», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία.

«Το κίνημά μας για να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά, στέκεται πιο δυνατό, πιο περήφανο, πιο ενωμένο, πιο αποφασισμένο και πιο κοντά στη νίκη από ποτέ», προσέθεσε.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο δολοφόνος προσπάθησε να τον φιμώσει, αποκαλώντας τον «μοχθηρό τέρας» και λέγοντας ότι δεν τα κατάφερε «από το χέρι της πρόνοιας και τη χάρη του Θεού». Συμπλήρωσε δε πως «πριν από δώδεκα εβδομάδες, όλοι μας πήραμε μια σφαίρα για την Αμερική»

«Το μόνο που ζητάμε από όλους μας είναι να πάνε όλοι να ψηφίσουν. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί αυτό στη χώρα μας», προσέθεσε.

«Πολεμήσαμε μαζί. Υπομείναμε μαζί. Προχωρήσαμε μαζί. Και ακριβώς εδώ στην Πενσυλβάνια, ματώσαμε μαζί. Έχουμε ματώσει», δήλωσε ακόμα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αιχμές προς τους πολιτικούς του αντιπάλους

Ακόμα ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε αβάσιμα να εννοηθεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι «ίσως και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν».

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, εκείνοι που θέλουν να μας σταματήσουν από το να πετύχουμε αυτό το μέλλον με συκοφάντησαν, με κατηγόρησαν, μου απήγγειλαν κατηγορίες, προσπάθησαν να με πετάξουν από το ψηφοδέλτιο και ποιος ξέρει; Ίσως ακόμη και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αλλά ποτέ δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι για εσάς και ποτέ δεν θα σταματήσω», προσέθεσε.

Μασκ: «Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει
να κερδίσει για να διαφυλάξει το Σύνταγμα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ να μιλήσει. «Θέλω να πω τι τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ», δήλωσε ο Μασκ. «Και ξέρετε, η πραγματική δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι το πώς συμπεριφέρεται κάτω από τα πυρά. Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλο που χτυπούσε τη γροθιά του αφού τον πυροβόλησαν. … Ποιος θέλετε λοιπόν να εκπροσωπεί την Αμερική;», προσέθεσε.

Ο Μασκ δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι εκλογές του 2024 θα είναι «οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας».

«Ο πρόεδρος Τραμπ πρέπει να κερδίσει για να διαφυλάξει το Σύνταγμα. Πρέπει να κερδίσει για να διατηρήσει τη δημοκρατία στην Αμερική», δήλωσε ακόμα.

Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ομιλιών, ο Τραμπ αποχαιρέτησε το Μπάτλερ με την χαρακτηριστική του κραυγή «Make America Great Again» και χορεύοντας το «YMCA».
Ένα τεράστιο πλήθος γέμισε ασφυκτικά το χώρο και βρισκόταν ακόμα και αρκετές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στην εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε ως «φόρος τιμής στο αμερικανικό πνεύμα».

Τα ξενοδοχεία, τα μοτέλ και τα πανδοχεία της περιοχής λέγεται ότι ήταν γεμάτα και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν την Παρασκευή.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 08:55:00

Back to top button