Κόσμος

Βομβαρδισμοί σε τέμενος στη Γάζα με τουλάχιστον 21 νεκρούς – Ακόμη 18 θύματα στη Δυτική Όχθη

Τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (6/10) σε νέο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε τέμενος, που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων στη Γάζα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ισχυρίστηκαν πως έπληξε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς.

«Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και υπάρχει μεγάλος αριθμός τραυματιών» μετά τον βομβαρδισμό στο τέμενος, που βρίσκεται απέναντι στην είσοδο «του νοσοκομείου των μαρτύρων του Αλ Ακσά στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας» δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Νεκροί 18 άνθρωποι από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό στη Δυτική Όχθη

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι σε καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο βομβαρδισμός στην Τούλκαρεμ ήταν ο πλέον πολύνεκρος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από το 2000, υπογράμμισε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα παλαιστινιακά σώματα ασφαλείας.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε την Παρασκευή τον «παράνομο αεροπορικό βομβαρδισμό» του Ισραήλ, κρίνοντας πως επρόκειτο για «ακόμη ένα σαφές παράδειγμα της συστηματικής καταφυγής στη χρήση φονικής βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στη Δυτική Όχθη, συχνά ανώφελης, δυσανάλογης και άρα παράνομης».

«Η καταστροφή ολόκληρου κτιρίου γεμάτου κόσμο με αεροπορικό βομβαρδισμό μαρτυρά την κατάφωρη περιφρόνηση του Ισραήλ έναντι των υποχρεώσεών του» δυνάμει του διεθνούς δικαίου, τόνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας πως ζήτησε να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-06 08:02:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button