Κόσμος

Ιταλία: Επεισόδια στη διαδήλωση στη Ρώμη υπέρ του παλαιστινιακού λαού

Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα, Σάββατο (05.10.24) στη Ρώμη στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης υπέρ παλαιστινιακού λαού στη Ρώμη.

Από τα επεισόδια κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που έγινε στην περιοχή Οστιένσε της Ρώμης τραυματίστηκε μία κοπέλα στο κεφάλι. 

Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και σίδερα κατά των αστυνομικών, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση δακρυγόνων και γκλοπ. 

Αυτή την ώρα οι συμμετεχόντες στην κινητοποίηση, που κρίθηκε παράνομη από τις κρατικές αρχές, κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμών Λουτρών του Καρακάλλα.

5.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Το «παρών» στην κινητοποίηση, η οποία δεν είχε λάβει την προβλεπόμενη άδεια από τις αρχές, έδωσαν 5.000 άνθρωποι.

«Η Ιταλία πρέπει να σταματήσει να πουλά όπλα στο Ισραήλ. Ζητούμε να λάβει άμεσα τέλος η γενοκτονία στην Γάζα», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα κατά της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Την κινητοποίηση οργάνωσαν, μεταξύ των άλλων, οργανώσεις παλαιστινίων της Ιταλίας, αυτόνομα συνδικάτα της αριστεράς και το αριστερό Κόμμα «Εξουσία στο Λαό».

Νωρίτερα, αρκετοί χρήστες, σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι λόγω της μεγάλης παρουσίας αστυνομίας και καραμπινιέρων, τα οργανωμένα λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές, δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν στην περιοχή Οστιένσε.

To άρθρο Ιταλία: Επεισόδια στη διαδήλωση στη Ρώμη υπέρ του παλαιστινιακού λαού δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 19:56:37

Back to top button