Πολιτική

Η Τζάκρη κατέθεσε το πόθεν έσχες Κασσελάκη και 87 υπογραφές για την υποψηφιότητά του – «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δι' αντιπροσώπων» απαντά η Γεροβασίλη

Επεισοδιακή είναι και η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις εκλογές στο κόμμα και τη «θύελλα» αντιδράσεων για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο (05.10.24), όταν κάποιοι ζήτησαν να μιλήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι απών.

Οι κκ. Φάμελλος, Πολάκης, Φαραντούρης και Γκλέτσος που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην κούρσα για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν παρευρίσκεται, η πλευρά του πρώην προέδρου διαφώνησε με την πρόταση να μιλήσουν πρώτοι οι υποψήφιοι αρχηγοί.

Η ένταση κορυφώθηκε με την πλευρά Κασσελάκη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση, μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Παύλος Πολάκης, μέχρι οι τέσσερις υποψήφιοι να ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους. 

Την ίδια ώρα, η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και 87 υπογραφές για την υποψηφιότητά του. 

Εν τω μεταξύ, μέσα σε όλο αυτό το θυελλώδες σκηνικό υποψηφιότητα κατέθεσε και ο Θανάσης Οικονόμου, παρά το γεγονός ότι πριν λίγο είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. 

Σε δηλώσεις της στις τηλεοπτικές κάμερες, η κυρία Τζάκη εξαπέλυσε βαρύτατο «κατηγορώ» κατά των «87» κάνοντας λόγο για «εκτροπή» και για «κρυφοφανερές ψηφοφορίες», αναφερόμενη στη μετάθεση του Συνεδρίου.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε μία εκτροπή. Μια συγκυριακη πλειοψηφία του χθες όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου, που η ίδια ψήφισε, αλλά σήμερα προναήγγειλε ότι στο Συνέδριο δεν θα χωρούν όλοι. Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τις τηλεφωνικές ψήφους, φτάσαμε στο Συνέδριο με zoom, θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή του ελληνικού λαού», είπε η ίδια.

Απαντώντας η Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε:

– Δεν υπάρχουν υποψήφιοι πρόεδροι δια αντιπροσώπων.

– Οι προϋποθέσεις για την υποβολή υποψηφιότητας δεν είναι δύο (υπογραφές και πόθεν έσχες), αλλά είναι τρεις. Είναι και ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές, στις αξίες και στις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος.

– Όποιος δεν σέβεται τις δημοκρατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας δεν μιλάει για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά για ένα άλλο κόμμα.

– Ζητώ από τη Θεοδώρα Τζάκρη να ανακαλέσει όσα προσβλητικά έως υβριστικά εκστόμισε από αυτό εδώ το βήμα σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας άλλαξε τελικά η ημερομηνία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η με 3 Νοεμβρίου.

Το συνέδριο μετατίθεται για λίγες ημέρες αργότερα, στις 8 με 11 Νοεμβρίου. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Θεοδώρα Τζάκρη διαφώνησε με την μετάθεση της ημερομηνίας. 

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη τονίζει πως δεν γίνεται να αλλάζουν οι κανόνες και αφήνουν αιχμές κατά των «87», επισημαίνοντας πως επειδή έχουν την πλειοψηφία, νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν και ό,τι θέλουν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη αίθουσα, η οποία θα χωρέσει όλους τους συνέδρους, γι΄ αυτό και άλλαξε το πλάνο της διεξαγωγής του. 

Συγκεκριμένα, η εισήγηση προς την ΚΕ είναι να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11). Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι στις 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, δίχως όμως να το λέει ξεκάθαρα. 

Όπως επισημαίνουν στελέχη της ομάδας των «87» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι αρχικά το συνέδριο και οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν σε αυτό, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και ο ίδιος να επανέλθει στην ηγεσία χωρίς εκλογές.

«Δεν έχω κομματικό μηχανισμό. Είχα και έχω μόνο εσάς, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό μην περιμένετε την ώρα των εκλογών για Πρόεδρο. Γεμίστε τώρα τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές. Γραφτείτε άμεσα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να μπορείτε να ψηφίσετε για συνέδρους.

Να ακουστεί η φωνή σας. Να μπορείτε να πείτε ένα ηχηρό: “Είμαι εδώ!” “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί καμία υποψηφιότητα. “Είμαι εδώ”, για να μην αποκλειστεί κανένας ψηφοφόρος από την κάλπη».

 

 

To άρθρο Η Τζάκρη κατέθεσε το πόθεν έσχες Κασσελάκη και 87 υπογραφές για την υποψηφιότητά του – «Δεν υπάρχουν υποψήφιοι δι' αντιπροσώπων» απαντά η Γεροβασίλη δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 13:40:19

Back to top button