Κόσμος

Αποκλεισμός έξι ετών σε Καναδό χορευτή καλλιτεχνικού πατινάζ για σεξουαλική κακοποίηση

Σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον έξι χρόνια τέθηκε ο Καναδός χορευτής καλλιτεχνικού πατινάζ Νικολάι Σόρενσεν, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Ακεραιότητας του Αθλητισμού (OSIC) του Καναδά.

Η διαθεσιμότητα έρχεται μετά από έρευνα του OSIC σχετικά με την φερόμενη σεξουαλική επίθεση του Σόρενσεν το 2012 σε Αμερικανίδα πατινέρ και προπονήτρια, επιβεβαίωσε στο CNNi η δικηγόρος του φερόμενου ως θύματος – η πρώην Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια Νάνσυ Χόγκσχεντ.

Πώς έγινε η φερόμενη επίθεση

Η Χόγκσχεντ επιβεβαίωσε στο CNNi ότι η έρευνα του OSIC προέρχεται από ένα περιστατικό όταν η πελάτης της ήταν 22 ετών και ο Σόρενσεν 23 ετών. Η φερόμενη σεξουαλική επίθεση συνέβη μετά από ένα πάρτι στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ το 2012.

Η απόφαση καταχωρήθηκε στην πύλη «Αθλητισμός χωρίς κακοποίηση» του OSIC και υπόκειται σε αμφισβήτηση ή έφεση. Ο Σόρενσεν μπορεί να υποβάλει αίτηση για επαναξιολόγηση μετά από έξι χρόνια.

Δεν είναι σαφές αν η φερόμενη επίθεση καταγγέλθηκε ποτέ στην Aστυνομία ή αν πραγματοποιήθηκε ποτέ έρευνα από τις αστυνομικές αρχές.

Σε δήλωση που έστειλε στο CNNi, το Skate Canada δήλωσε ότι «έχει λάβει γνώση της απόφασης του Abuse-Free Sport για το θέμα αυτό και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με αυτήν».

Ο αποκλεισμός

Παράλληλα, η Διεθνής Ένωση Πατινάζ (ISU) δήλωσε ότι αποσύρει τον Σόρενσεν από όλους τους αναγνωρισμένους από την ISU αγώνες και «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθεί με την απόφαση αποκλεισμού για αόριστο χρονικό διάστημα».

«Ελπίζω ότι ο εναγόμενος θα μπορέσει επιτέλους να λογοδοτήσει για τις πράξεις του και να αναζητήσει βοήθεια για να γίνει ένα ασφαλές μέλος της κοινωνίας εκτός του αθλήματός μας», ανέφερε η δικηγόρος του φερόμενου θύματος στο CNNi.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 22:09:38

Back to top button