Auto

Η Leapmotor στην Ελλάδα και την AUTO ATHINA 2024

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας είναι αναμφίβολα η Leapmotor, με την ταχύτατη ανάπτυξη και επέκτασή της σε ολόκληρη την Ευρώπη να αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της δυναμικής της.

Η κοινοπραξία της με τον πολυεθνικό κολοσσό Stellantis δεικνύει τους υψηλούς στόχους της Leapmotor, η οποία μεταξύ άλλων αγορών της Ευρώπης θέλει να κατακτήσει και την ελληνική.



Στον πυρήνα αυτών των φιλοδοξιών βρίσκονται προηγμένες τεχνολογίες, καινοτόμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, χαρακτηριστικά κορυφαίων προδιαγραφών και μπαταρίες που εξασφαλίζουν εντυπωσιακές τιμές αυτονομίας, υψηλή αποδοτικότητα και ανάλογη οδηγική ευχαρίστηση.

Η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες στη Γηραιά Ήπειρο, όπου η κινεζική εταιρεία λανσάρει τα μοντέλα της με την Italian Motion να αναλαμβάνει τον ρόλο του διανομέα και να διευρύνει περαιτέρω ένα ήδη πολύ πλούσιο portfolio μαρκών (Alfa Romeo, FIAT, Jeep).



Η Leapmotor μπαίνει δυναμικά στην αγορά με δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, πρωτοπορώντας στην νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Πρόκειται για τα T03 και C10 που το κοινό θα δει για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου Auto Athina 2024, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπάρχει τουλάχιστον μία νέα άφιξη κάθε χρόνο, ώστε η γκάμα να καλύπτει σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Τ03



Το εισαγωγικό μοντέλο της Leapmotor είναι το T03, ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 μέτρων που με μόλις 15.850 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητικής ενέργειας λανσαρίσματος, αποτελεί την πιο προσιτή πρόταση της κατηγορίας.

Το T03 έχει άμεσο πλεονέκτημα και αλλάζει τα δεδομένα ακόμα και συγκριτικά με τα συμβατικά αυτοκίνητα πόλης, καθώς η ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή του συνδυάζεται με την απόλυτη ευκολία οδήγησης που εγγυώνται το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο και οι κόμπακτ εξωτερικές διαστάσεις.



Επιπρόσθετα, για την ασφάλεια φροντίζουν τόσο το ιδιαίτερα άκαμπτο πλαίσιο όσο και το πακέτο 10 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS) που είναι κορυφαίο στην κατηγορία. Μεταξύ άλλων παρέχει αυτόματο φρενάρισμα, ενεργή διατήρηση στη λωρίδα κίνησης, ανίχνευση κόπωσης/ απόσπασης προσοχής του οδηγού, επιτήρηση τυφλού σημείου και σύστημα προειδοποίησης ανοίγματος πόρτας.

Το εσωτερικό του T03 ξεχωρίζει με τους χώρους και την πρακτικότητά του, ενώ περιλαμβάνει στο στάνταρ εξοπλισμό στοιχεία άνεσης όπως είσοδο με Bluetooth, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, infotainment με εντυπωσιακή οθόνη αφής 10,1 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών και πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη 95 ίππων και 158 Nm και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 37,3 kWh που εξασφαλίζει μικτή αυτονομία 265 χιλιομέτρων ή 395 στον αστικό κύκλο (βάσει WLTP), ελαχιστοποιώντας το κόστος χρήσης.

Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προφίλ οδήγησης και τρεις βαθμίδες για την υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης, προκειμένου να παραμετροποιεί το αυτοκίνητο όπως επιθυμεί ανάλογα με τις συνθήκες.

C10



Η ναυαρχίδα της Leapmotor είναι το ολοκαίνουργιο C10, ένα πολυτελές ηλεκτρικό D-SUV με μήκος 4,7 μέτρα και κορυφαία τεχνολογία σε κάθε τομέα. Η τιμή του με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» και προωθητική ενέργεια λανσαρίσματος ξεκινά από τις 30.900 ευρώ μόλις, διαμορφώνοντας μια νέα έννοια στη σχέση του vale for money.

Το C10 είναι σχεδιασμένο με την κομψότητα που επιτάσσουν οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων, διαθέτοντας επιβλητικές αναλογίες και δυναμικές λεπτομέρειες όπως οι αναδυόμενες χειρολαβές στις πόρτες.



Υιοθετεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με νέας γενιάς μπαταρία -αποκλειστική κατασκευή της Leapmotor- που διαχειρίζεται ιδανικά τη θερμότητα, ενώ μπορεί να τροφοδοτήσει και εξωτερικούς καταναλωτές (V2L) ηλεκτρικής ενέργειας.

Έχει χωρητικότητα 69,9 kWh και εξασφαλίζει 420 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μεικτές συνθήκες (WLTP), με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα μόνιμου μαγνήτη που αποδίδει 218 ίππους να κινεί τους πίσω τροχούς.

Το εσωτερικό του C10 φιλοξενεί άνετα πέντε ενήλικες, εξασφαλίζοντάς τους premium ατμόσφαιρα και αίσθηση πολυτέλειας. Όλα τα υλικά είναι άριστης ποιότητας με συναρμολόγηση και φινίρισμα που ικανοποιούν τις πλέον υψηλές απαιτήσεις, ενώ ο εξοπλισμός υποστηρίζει ιδανικά το πολυτελές περιβάλλον.

Η έκδοση Style διαθέτει πακέτο 16 συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), infotainment με οθόνη αφής 14,6 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, Wi Fi, σημείο ασύρματης φόρτισης κινητού, online πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αντλία θερμότητας, Full LED προβολείς, μέχρι και τεράστια πανοραμική ηλιοροφή με ηλεκτρικό σκίαστρο.



Η κορυφαία έκδοση Design προσθέτει έναντι μόλις 1.500 ευρώ δερμάτινες επενδύσεις, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών, τροχούς 20 ιντσών και φιμέ πίσω τζάμια.

Με το βιβλίο των παραγγελιών να έχει ανοίξει από την 1η Οκτωβρίου, τα Leapmotor T03 και C10 που καλύπτονται από εγγύηση 5 ετών για τα μηχανικά μέρη και 8 ετών για την μπαταρία υψηλής τάσης θα περιμένουν το κοινό να τα γνωρίσει από κοντά στο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Έκθεσης AUTO ATHINA 2024 που θα διεξαχθεί από το Σάββατο 5 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 19:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button