Πολιτική

Μητσοτάκης για απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από τη Ρηγίλλης: «Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά» – Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο LiveNews

Συνέντευξη στην εκπομπή του Mega «Live News» στον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Την ήμερα της εκδήλωσης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στην αρχή της συνέντευξής του:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν κάνουμε αυτήν την συνέντευξη στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στα γραφεία της ΝΔ σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την ιδιαίτερη επέτειο. 50 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη πιο σταθερή παράταξη στη χώρα και νομίζω ότι αξίζει να αναρωτηθεί κανείς γιατί ενώ άλλα κόμματα πέρασαν από μεγαλύτερες διακυμάνσεις και είδαν τα ποσοστά τους να κατακρημνίζονται το μόνο κόμμα το οποίο κράτησε άντεξε και ενισχύθηκε είναι η ΝΔ».

Και ο Κυριάκος Μητσοτήκης τόνισε: «Ίσως είναι η καλύτερη απάντηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή μας αλλά ταυτόχρονα προσαρμοστήκαμε σε καιρούς οι οποίοι αλλάζουν.

Αν κάτι μας δίδαξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του πραγματισμού και του ρεαλισμού που βρίσκεται διαχρονικά απέναντι στον λαϊκισμό ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξε την υπευθυνότητα και τον ρεαλισμό. Ήταν ταυτόχρονα ένας πολιτικός ο οποίος δεν δίσταζε να φύγει από ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και να μιλήσει για το μέλλον σε μία συνέντευξη είχε πει κάτι εντυπωσιακό: «εγώ, δεν είμαι ούτε δεξιός ούτε κεντρώος ούτε αριστερός.  Είμαι προοδευτικός». Αυτή είναι προσαρμοστικότητα της νέας δημοκρατίας είμαστε μία μεγάλη ευρύχωρη παράταξη».

«Πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο σήμερα να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα θα κάνουμε μία ωραία μικρή εκδήλωση στη Ρηγίλλης. Αυτή η μέρα σήμερα ανήκει στους νεοδημοκράτες στους φίλους μας στους παλιούς και νέους συναγωνιστές μας οι οποίοι  συμπορεύτηκαν μαζί μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά από τη Ρηγίλλης

«Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε».

Ερωτηθείς αν έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή είπε ότι: «Αυτό θα το κρίνουν εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου.

Η Ελλάδα πιο κοντά στην Ευρώπη

«Από δω και πέρα θα δείτε την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων την τήρηση των εξαγγελιών μας και μεταρρυθμίσεων που θα μας φέρει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Την  συνέχιση μιας πολιτικής που θα δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και στη βελτίωση ήταν μισθών της συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα κάνει πράξη αυτή την έννοια της νομιμότητας παντού την οποία είδη υπηρετούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια. Είμαστε εδώ είχα να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές όχι για να κάνουμε μικρές διευθετήσεις αυτή την πολιτική αισθάνομαι ότι υπηρετώ  και αυτή την πολιτική θα υπηρετήσει νέα δημοκρατία την ερχόμενη τριετία».

 

To άρθρο Μητσοτάκης για απουσία Καραμανλή – Σαμαρά από τη Ρηγίλλης: «Εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά» – Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο LiveNews δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 17:17:22

Back to top button