Auto

Το Lynk & Co 01 στην AUTO ATHINA 2024

Η Lynk & Co αποτελεί απόρροια της συνεργασίας των Volvo και Geely, με την πρώτη να ανήκει στη δεύτερη. Επί της ουσίας, πρόκειται για μία εντελώς νέα εταιρεία, την οποία μόλις φέτος γνωρίσαμε και εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που είδαμε και οδηγήσαμε το 01.

Το νέο SUV σχεδιάζεται στη Σουηδία και προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Volvo, με την βάση της εταιρείας να βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ. Επιπλέον, το Lynk & Co 01 έχει σχεδιαστεί από τον επικεφαλής σχεδιασμού της Volvo, Peter Horbury.



Το 01, λοιπόν, κατηγοριοποιείται ως C-SUV (μικρομεσαίο), αφού έχει μήκος 4,51 μέτρα με σεβαστό μεταξόνιο στα 2.734 χιλιοστά, ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι στα 21,3 εκατοστά.

Σχεδιαστικά, η επιβλητική και αιχμηρή μάσκα δίνει έναν σπορτίφ τόνο, διαφοροποιώντας το από τα Volvo, με τους προβολείς LED να είναι τοποθετημένοι δεξιά και αριστερά του καπό.

Το σπορτίφ στοιχείο συνεχίζεται στο πίσω μέρος με τη διακριτική αεροτομή στην άκρη της οροφής, με τα φωτιστικά σώματα LED να συνδυάζονται ιδανικά για ένα αρμονικό και εύληπτο αποτέλεσμα.



Στο εσωτερικό, η ποιότητα είναι διάχυτη, ενώ ο μινιμαλισμός στη σχεδίαση συνδυαστικά με τους φυσικούς διακόπτες ενισχύει την εργονομία.

Συνολικά, η καμπίνα φτάνει ένα βήμα πριν τα επίπεδα των Volvo, ειδικά ως προς τη βιωσιμότητα, με τα καθίσματα να είναι κατασκευασμένα από ECONYL, ένα ειδικό νάιλον που παράγεται από ανακυκλωμένα υλικά.

Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό διακρίνεται η οθόνη 12,7 ιντσών για το infotainment. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το 01 διαθέτει σύνδεση wifi 4G, πληρωμένο από την εταιρεία για τέσσερα χρόνια.

Το Lynk & Co 01 βασίζεται στην πλατφόρμα CMA της Volvo, η οποία στην προκειμένη περίπτωση υποστηρίζει ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Αυτό με τη σειρά του αποτελείται από έναν turbo τρικύλινδρο των 1.500 κ. εκ. και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.



Το τελευταίο αποδίδει 82 ίππους και σε συνδυασμό με το θερμικό, η ισχύς ανέρχεται στους 261 ίππους και 330 Nm. Η ιπποδύναμη περνάει στους εμπρός τροχούς, χάρη σε ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μία μπαταρία 17,6 kWh (14,1 η ωφέλιμη χωρητικότητα), η οποία μπορεί να κινήσει το 01 αμιγώς ηλεκτρικά για 75 χιλιόμετρα.



Το Lynk & Co 01 θα παρευρεθεί τις επόμενες ημέρες στο Metropolitan expo, στο περιθώριο της AUTO ATHINA 2024, με σκοπό οι επισκέπτες να ανακαλύψουν το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 13:00:55

Back to top button