Ελλάδα

Η περιπέτεια Αλβανού πυροσβέστη, που ήρθε να βοηθήσει στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Αντιμέτωπα με μια δυσάρεστη κατάσταση ήρθαν τα μέλη αποστολής πυροσβεστών από την Αλβανία που έφθασαν την Τετάρτη 2/10/2024 στη χώρα μας, για να συνδράμουν στη πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο.

Η αλβανική αποστολή, κινούμενη προς την Κορινθία μέσω της Ολύμπιας Οδού, έκανε στάση στα ΣΕΑ στο ύψος του Αιγίου.

Η ολιγόλεπτη στάση για ξεκούραση πυροσβεστών και εφοδιασμό οχημάτων έλαβε απρόσμενη τροπή, όταν συνάδελφός τους ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και υπέστη, κατά πληροφορίες, επιληπτική κρίση. Αμέσως ελήφθη η απόφαση για μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Εκεί, κατά την εισαγωγή του, όπως δημοσιεύει η «Πελοπόννησος», ζητήθηκε από υπάλληλο του γραφείου κίνησης να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ (!), για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Οι συνάδελφοί του στο άκουσμα της οικονομικής απαίτησης την ώρα που ο άνθρωπός τους κινδύνευε αντέδρασαν εντόνως και διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι απαράδεκτο να καλείται να πληρώσει πυροσβέστης, που χρήζει άμεσης βοήθειας, ο οποίος μάλιστα αποτελεί μέλος αποστολής που κλήθηκε κατόπιν αιτήματος, για συνδρομή στο έργο κατάσβεσης φωτιάς στην Ελλάδα.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν κατά πληροφορίες της «Π», ένας από τους παρευρισκόμενους που παρακολουθούσαν έκπληκτοι τα όσα συνέβαιναν με την αλβανική αποστολή, πήρε την πρωτοβουλία και πλήρωσε τα 20€. «Ντράπηκα, γίναμε ρεζίλι διεθνώς» μετέφερε στην «Π», πολίτης αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 10:59:25

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button