Auto

Πήγε την Porsche 911 για επισκευή, της την κράτησαν 11 χρόνια

Και μετά λέμε για τους Έλληνες μαστόρους… Το περιστατικό συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου μία Porsche 911 χρειάστηκε επισκευή. Η κάτοχος απευθύνθηκε σε ένα συνεργείο που θεωρούσε αξιόπιστο για να φέρει εις πέρας την εργασία.

Έλα όμως που τελικά η Porsche 911 έμεινε εκεί για 11 ολόκληρα χρόνια και για να πάρει πίσω το αυτοκίνητό της, η άτυχη κάτοχος χρειάστηκε να κινήσει ολόκληρη νομική διαδικασία. Όταν τελικά το γερμανικό μοντέλο επεστράφη, έλειπαν διάφορα μηχανικά μέρη. Στην ουσία, της έδωσαν ένα κουφάρι. Αλλά τώρα θα πρέπει να την αποζημιώσουν €137.000.

11 χρόνια για μια επισκευή! Ούτε το καλύτερο restoration δεν διαρκεί τόσο

Η Δρ. Penelope Horlick, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αγόρασε μία Porsche 911 του 1997 το 2008 και την απόλαυσε για μερικά χρόνια. Ωστόσο, πέρασε πάνω από μια λακκούβα, προκαλώντας ζημιά στο κάτω μέρος της Porsche και παρατηρώντας διαρροή λαδιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Πήγε το αυτοκίνητο στην JJ Engineering, που διευθύνεται από τον Jagjiwan Jhally, κι εκείνος συμφώνησε να το επισκευάσει, λέγοντάς της ότι θα κόστιζε περίπου €11 χιλιάρικα. Πέρασαν μήνες, αλλά ο Jhally δεν έλεγε να επιστρέψει το αυτοκίνητο, ισχυριζόμενος ότι οι επισκευές είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά αρνούμενος να δώσει ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα. Οι μήνες έγιναν χρόνια. Ο Jhally ισχυρίστηκε ότι η κατεστραμμένη 911 χρειαζόταν μια πλήρη ανακατασκευή του κινητήρα κι επέμεινε ότι είχε πλέον νόμιμα δικαιώματα πάνω της κι ότι θα την επέστρεφε μόνο εφόσον χρέωνε κι «έξοδα αποθήκευσης».

Porsche 911

Η πανεπιστημιακή ερευνήτρια προσέφυγε στο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2022 και μόνο τότε πήρε πίσω το αυτοκίνητό της. Ωστόσο, έλαβε μόνο ένα απογυμνωμένο κουφάρι, αφού ο κινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων κι άλλα μηχανικά μέρη ή φωτιστικά σώματα απουσίαζαν, αναφέρει η Daily Mail. Η Δρ Horlick μήνυσε τον μηχανικό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε ξοδέψει πολλά χρήματα για το αυτοκίνητο κι ότι η υπόθεση έπρεπε να είχε παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζημιά €13.500 σε Tesla επιδιορθώθηκε σε ανεξάρτητο συνεργείο με μόλις €595

Ο δικαστής έκρινε ότι ο μηχανικός είχε παραβιάσει την υποχρέωσή του να ολοκληρώσει τις επισκευές εντός «εύλογου χρονικού πλαισίου». Αποκαλύφθηκε ότι ο Jhally είχε αρνηθεί να επιστρέψει την Porsche παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη κι όταν η Δρ Horlick βρήκε άλλο μηχανικό που ήταν πρόθυμος να διεκπεραιώσει την επισκευή. Τώρα, θα πληρώσει €137.000 για να βάλει μυαλό.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 07:52:27

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button