Auto

Η νέα Bugatti Tourbillon σαγηνεύει, ακόμα και «γδυτή» [video]

Από τη στιγμή που η νέα Bugatti Tourbillon ποδηγετείται από τον ατμοσφαιρικό V16 που έχει μήκος ένα μέτρο, αναγκαστικά χρειάστηκε ένα καινούργιο πλαίσιο. Ικανό να ανταλλάξει τον W16 και τα τέσσερα τούρμπο με τον θεόμακρο V16 των 8,3 lt, τους τρεις ηλεκτροκινητήρες και την μπαταρία.

Κατ’ επέκταση, ο Γάλλος κατασκευαστής δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πλαίσιο που τόσα χρόνια φιλοξενούσε τις Veyron και Chiron. Το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό κι είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε την Bugatti Tourbillon με αδαμιαία περιβολή.

Ακόμα κι αν την πουλούσαν έτσι ακριβώς, είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπουλούσε

Δεν μπορείς να εκτιμήσεις το μεγαλείο της κατασκευής, αν δεν «φωτίσεις» όλες τις μικρές λεπτομέρειες που την καθόρισαν. Ο λόγος στον Emilio Scervo, τεχνικό διευθυντή της Bugatti: «Αρχικά, πρότεινα στον Mate Rimac να χρησιμοποιήσουμε ένα V12. Πίστευα ότι μπορούσαμε να αποδώσουμε 1.000 ίππους από μια τέτοια διάταξη». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Bugatti Tourbillon, διάδοχος της Chiron, 1.800 PS χωρίς τούρμπο

«Ο Mate όμως επέμενε στους 16 κυλίνδρους, γιατί ήθελε κάτι που δεν είχε κανένας άλλος κατασκευαστής. Προτιμήσαμε τον V16 γιατί είναι πιο ελαφρύς από τον W16 κι έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους. Το να το χωρέσει χωρίς να καταλήξεις με ένα τεράστιο μεταξόνιο ήταν πολύ δύσκολο αλλά όχι αδύνατο».

Bugatti Tourbillon

«Το να χωρέσουμε έναν τόσο γιγαντιαίο κινητήρα — το μήκος του φτάνει το ένα μέτρο — σε μια υπάρχουσα πλατφόρμα θα ήταν πολύ πιο δύσκολη υπόθεση». Εκτός από τον θεόμακρο V16, οι μηχανικοί χρειάστηκε επίσης να χωρέσουν την μπαταρία των 25 kWh του υβριδικού συστήματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς ο Mate Rimac κατέληξε στον V16 στη νέα Bugatti Tourbillon;

Τελικά απέκτησε σχήμα «Τ» και στριμώχτηκε πίσω από τα καθίσματα και στο κεντρικό τούνελ. Ο μπροστινός ηλεκτροκινητήρας χώρεσε ακριβώς πίσω από τον μπροστινό αποθηκευτικό χώρο. 

Bugatti Tourbillon

«Κάθε εβδομάδα, ένας μηχανικός ερχόταν και μου έλεγε ότι χρειαζόμαστε 50 mm επιπλέον στο μεταξόνιο. Αλλά δεν ενέδωσα, δεν το αυξήσαμε ποτέ», λέει περήφανα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η σύζυγος του Zelensky ΔΕΝ αγόρασε Bugatti Tourbillon, λέει η Bugatti

Αντί για αυτό, βρ’έθηκαν έξυπνες λύσεις. Όπως για παράδειγμα τα καθίσματα. Είναι σταθερά, αλλά ρυθμίζονται τα πεντάλ για να βρεις τη σωστή θέση οδήγησης. Ενώ κι ο κινητήρας έχει κλίση 11 μοιρών προς την καμπίνα.

Bugatti Tourbillon

Η Bugatti τα κατάφερε. Ο V16 των 8,3 lt είναι περίπου 240 mm μακρύτερος από τον W16 των 8,0 lt, ωστόσο το μεταξόνιο της Tourbillon μεγάλωσε μόλις 30 mm σε σχέση με αυτό της Chiron. 

Κι αυτό παρά τα οκτώ συνολικά ψυγεία. Το νέο μοντέλο είναι επίσης ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του και πιο ευρύχωρο στην καμπίνα. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-04 01:13:21

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button