Auto

H Mercedes-AMG One πέτυχε νέο ρεκόρ στο Nurburgring (+video)…

Η AMG One, το hypercar της Mercedes με την τεχνολογία της F1, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τις δυνατότητές μιας και είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έσπασε στο Nurburgring το χρόνο ορόσημο των 6:30 λεπτών.

Πιο συγκεκριμένα με τον οδηγό του DTM Maro Engel πέτυχε χρόνο γύρου 6:29,90 λεπτών πετυχαίνοντας φυσικά και νέο ρεκόρ.



Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως πήρε το ρεκόρ από τον εαυτό της, μιας και το προηγούμενο ήταν 6:35,183 λεπτά και είχε επιτευχθεί πριν από περίπου 2 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2022 και πάλι με τον Maro Engel στα πηδάλια.

Σύμφωνα με τον Engel στη μειώση του χρόνου γύρου κατά 5,0 και κάτι δευτερόλεπτα έπαιξαν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στις 23 Σεπτεμβρίου και στις 18:56 που πέτυχε το ρεκόρ. Η εξωτερική θερμοκρασία των 15 βαθμών Κελσίου και η θερμοκρασία ασφάλτου των 20 βαθμών του επέτρεψαν να πιέσει την AMG One πιο πολύ σε σχέση με την προ διετίας προσπάθειά του.



Και αυτό γιατί τότε, όπως είπε, κάποια τμήματα της πίστας είχαν υγρασία, ενώ στην τελευταία προσπάθεια οι ρυθμίσεις του κάμπερ ήταν στις μέγιστες τιμές και είχε επιλεγεί το πρόγραμμα «Race Plus».

Επίσης ο Engel αξιοποίησε πλήρως τις δυνατότητες του συστήματος μείωσης του αεροδυναμικού συντελεστή (Drag Reduction System- DRS), καθώς και αυτές τις μπαταρίας του υβριδικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 22:00:37

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button