Πολιτική

Επεισοδιακή ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει (και) για τον Αντώναρο

Το κείμενο της πολιτικής απόφασης του συνεδρίου το οποίο θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου συζητήθηκε διεξοδικά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Πέμπτης (3/10 κατά την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις. 

Η Θεοδώρα Τζάκρη αποχώρησε ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση με την Γιώτα Μπελώνη για τα όσα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου το βράδυ της Τετάρτης με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για ψέματα.

Αποφασίστηκε να σταλούν κι άλλες επεξηγηματικές εγκύκλιοι για το πώς θα λειτουργήσουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Οργανώσεις Μελών ενόψει των εκλογών.

Μέλη της Π.Γ., εξάλλου, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης κι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, έθεσαν ζήτημα παραπομπής του Βαγγέλη Αντώναρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας για τις δηλώσεις του περί «χουντικών πρακτικών».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Κεντρική Επιτροπή (συνεδριάζει το Σάββατο, στις 11.00) θα αποφασίσει, χωρίς ονομαστική αναφορά, αν όποιος χρησιμοποιεί παρόμοιες εκφράσεις θα πρέπει να τις ανακαλεί ή σε διαφορετική περίπτωση να παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την ίδια ώρα, οι προεδρικές υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να επικυρωθούν από το συνέδριο.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 21:24:02

Back to top button