Showbiz

Aide-mémoire | Το reunion των “Απαράδεκτων”, η ad hoc ευαισθησία & η… |


*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!


Αρκούσαν 30 δευτερόλεπτα, το πολύ 40, pure κωμωδίας για να συγκινηθεί το τηλε…φιλ (κατά το σινεφίλ) πανελλήνιο. Η Δήμητρα και ο Γιάννης από τους “Απαράδεκτους” επέστρεψαν με ένα ελαχιστότατο σκετς στο πλαίσιο της προώθησης για την “Ταράτσα του Φοίβου” και μας θύμισαν πώς ένα άρτιο παίξιμο και ένα καλογραμμένο κείμενο -ακόμα και μιας τόσο μικρής στιχομυθίας- μπορεί να αποτελέσει δείγμα μοντέρνας κωμωδίας. Εγώ τεράστιος φαν της σειράς δεν είμαι, όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως αποτελεί τομή στην ελληνική τηλεόραση. Όχι μόνο για την εποχή της, αλλά και σήμερα.


Πίσω στο σήμερα γούσταρα που ο Γιάννης Μπέζος δεν το μίκρυνε στιγμή. Γείωσε την ερώτηση περί συγκίνησης, είναι γνωστό πως δεν πολυγουστάρει τα τηλεοπτικά μνημόσυνα. Τον παραδέχομαι γιατί κατάλαβε τη χρησιμότητα του διαδικτυακού σκετς, το έκανε, αλλά το “ακύρωσε” την ίδια στιγμή. Γιατί πράγματι ο ίδιος είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να προχωρά παρακάτω.


Βρήκε και τον τρόπο του ο Μάρκος Σεφερλής να πει το προφανές, ότι στον gay ήρωα του Γιάννη κανένας δεν θίγεται. Στην “ηλίθια” Δήμητρα κανένας δεν ευαισθητοποιείται. Και φυσικά έριξε φως στον ελέφαντα στο δωμάτιο, που κρύβει ότι όλα αυτά δεν λέγονται γιατί οι δυο τους ανήκουν σε μια καλλιτεχνική ελίτ. Και ίσως είναι η μόνη φορά που έχει τόσο δίκιο.

Διαβάστε Επίσης

Aide-mémoire | Το reunion των

Την Πέμπτη το μεσημέρι το Star παρουσίασε τους “Μαύρους Πίνακες” σε avant premiere. Πραγματικά οι άνθρωποι του σταθμού πιστεύουν τη σειρά. Όχι άδικα, είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν που θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και στο Netflix. Το συστηθεί η σειρά πρώτα στο ελληνικό κοινό είναι απλώς -για μένα- η αρχή μιας ωραίας πορείας. Άλλωστε, το Star έχει παράδοση στα υψηλού επιπέδου (παραγωγικά εννοώ) τηλεοπτικά προϊόντα, ασχέτου της απήχησης. Στο Star μπορεί να παίξει ένα reality που έτυχε να μην “σκάσει” στο κοινό, αλλά σίγουρα δεν θα δεις ποτέ μια κακή παραγωγή. Απλά εδώ τυγχάνει να συναντάς το καλύτερο σήριαλ παραγωγικά που έβγαλε ποτέ ο σταθμός στον αέρα. Απλά πράγματα.

Μεγάλος απών από την εκδήλωση βέβαια ο Νίκος Κοκλώνης. Όλοι θυμόμαστε πως ο αεικίνητος παραγωγός, όταν σε αντίστοιχη εκδήλωση το Star είχε παρουσιάσει το σπαρταριστό πρώτο επεισόδιο του “IQ 160”, πρωτοστατούσε των δηλώσεων για τα τηλεοπτικά του σχέδια. Για να σας κάνω τη σύνδεση, η Barking Well του Νίκου Κοκλώνη κάνει την εκτέλεση παραγωγής της σειράς του Star, της οποίας παραγωγός είναι η Green Pixel. Tότε ήταν βέβαια μόνο η Barking Well παραγωγός εταιρία, αλλά αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας. Δεν ήταν εκεί ο Νίκος Κοκλώνης αλλά ήταν εκπρόσωποι της εταιρίας του.

Διαβάστε Επίσης

Aide-mémoire | Το reunion των

Μάλιστα η συγκυρία ήταν ιδιαίτερη, δεδομένου πως μόλις χθες ακούσαμε από το “Πρωινό” και τον Βαγγέλη Περρή πως υπάρχουν ακόμα συνεργάτες σε παραγωγές της εταιρίας του Νίκου Κοκλώνη για το OPEN από την περυσινή σεζόν που δεν έχουν εισπράξει τα δεδουλευμένα τους. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, πάντως το περιβάλλον του παρουσιαστή και παραγωγού εξηγεί πως όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν είναι συνέπεια του ντόμινο που έχει δημιουργήσει το αδιέξοδο μεταξύ της εταιρίας και του καναλιού για τη συνέχιση της συνεργασίας, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο ποσό ακόμα να πρέπει να αποδοθεί από το κανάλι στον παραγωγό. Οι δικές μου πληροφορίες βέβαια κάνουν λόγο για μια ειδική συγκυρία την οποία δημιούργησε το διαζύγιο Κοκλώνη και OPEN με αποτέλεσμα –όποια πλευρά κι αν ευθύνεται περισσότερο, μιας και οι δυο πλευρές έχουν μερίδιο– άνθρωποι και παραγωγές να μείναν για κάποιους μήνες στο περίμενε.


Και εκεί χθες που μιλούσαμε για την ορθότητα του σχολιασμού της υπόστασης της γυναίκας, είδα τελικά πως η ευαισθησία των σχολίων είναι… ad hoc. Στον αέρα του “Buogiorno” βγήκε η πολύ ευαισθητοποιημένη Αναστασία Γιάμαλη για να μιλήσει για την περιβόητη συναυλία για τα Τέμπη και τι συμβαίνει μεταξύ των συγγενών. Στο τέλος της κουβέντας, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν και κάτι ντεμί απαντήσεις για την σκληρή κριτική που δέχθηκε στα SoMe για την εμφάνισή της στην πρεμιέρα αλλά εκτενέστερα αναφέρθηκαν στο viral video με τη Ματούλα Ζαμάνη, ο Αντρέας Μικρούτσικος δεν κρατήθηκε και επιστράτευσε τα κομπλιμέντα του προς τη δημοσιογράφο. Η οποία χαμογέλασε ευγενικά και δέχθηκε τις φιλοφρονήσεις του. Μεταξύ άλλων, της πρότεινε να τραγουδήσει και εκείνη κάποια μέρα “για την υπέρβαση, τον διονυσιασμό”. Εκείνη του είπε πως αυτό θα γινόταν μόνο αν της έγραφε εκείνος ένα τραγούδι και χάριν αστεϊσμού αλλά και αποθέωσης από άνδρα προς γυναίκα της είπε “Άμα είναι να φερθείς σαν τη Ζαμάνη ό,τι θέλεις σου γράφω κι απόψε”. Γέλασαν όλοι και έκλεισε η σύνδεση. Εγώ δεν γέλασα. Αντιλαμβάνομαι το παλαιάς κοπής αστείο, αντιλαμβάνομαι και πλήρως τις αγαθότατες προθέσεις κομπλιμέντου από τον Μικρούτσικο προς τη γυναικάρα Γιάμαλη, αλλά αυτό δεν θα ήταν και τόσο του γούστου της, αν το έβλεπε ως τηλεθεάτρια. Ναι;

Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 20:53:00

Back to top button