Showbiz

Αξίζει να δεις τους “Μαύρους Πίνακες” του Star; |


Να αρχίσω από τα ειδικότερα, για να φθάσω στα… ειδικά. Για να είμαι ειλικρινής είναι τελείως διαφορετικό να μιλάς για έναν μαζικό παίκτη του παιχνιδιού της μυθοπλασίας, όπως διάφορα κανάλια, και εντελώς ξεχωριστή περίπτωση να παρακολουθείς την επιλεκτική ένταξη προϊόντων μυθοπλασίας από έναν σταθμό που λειτουργεί με όρους… boutique. Στη δεύτερη, ξεχωριστή κατηγορία ανήκει το Star και ένα από τα δύο προϊόντα μυθοπλασίας που λανσάρει φέτος είναι οι “Μαύροι Πίνακες”.

Διαβάστε Επίσης

Αξίζει να δεις τους

Όπως πάντα ξεκινώ με το τι θα δούμε σε κάθε σειρά. Στους “Μαύρους Πίνακες” στο επίκεντρο βρίσκεται μια ομάδα αστυνομικών και συγκεκριμένα η οικογένεια ενός μέλους της. Η ιστορία ξεκινά από τη δολοφονία της έφηβης κόρης του δημάρχου μιας επαρχιακής πόλης, στην οποία εξελίσσονται όσα θα παρακολουθήσουμε. Οι αστυνομικοί ενεργοποιούνται αλλά πολύ σύντομα αντιλαμβανόμαστε πως η επικεφαλής, η Άννα, έχει μια πολύ πιο προσωπική σχέση με την υπόθεση και κυρίως την οικογένεια της δολοφονημένης. Μάλιστα, η Άννα έχει και μια κόρη, που είναι η καλύτερη φίλη της άτυχης κοπέλας. Και όσο ο δήμαρχος και η σύζυγός του καταρρέουν, αποκαλύπτονται ένοχα μυστικά, παράλληλες ζωές, μυστηριώδη πρόσωπα που καλύπτει η μικρή κοινωνία και άλλα δρώμενα. Και η αναζήτηση για τον δολοφόνο ξεκινά…

Διαβάστε Επίσης

Αξίζει να δεις τους

Στη συνέχεια των επεισοδίων θα δούμε πως η δολοφονία αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Οι δολοφονίες συνεχίζονται και μάλιστα με συγκεκριμένο μοτίβο. Καθώς τα θύματα αυξάνονται, οι αστυνομικοί διακρίνουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο στον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος στήνει τις σκηνές των εγκλημάτων του, ο οποίος παραπέμπει ευθέως στους “Μαύρους Πίνακες” του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Φρανσίσκο Γκόγια. Καθώς οι έρευνες γίνονται πιο εντατικές, ο δολοφόνος μονίμως προλαβαίνει τις αρχές και έτσι ένα αίσθημα πανικού αρχίζει και κατακλύζει τους κατοίκους της πόλης. Παράλληλα, οι υποψίες πέφτουν διαδοχικά από το ένα πρόσωπο στο άλλο μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια που θα είναι σοκαριστική.

Διαβάστε Επίσης

Αξίζει να δεις τους

Η Κάτια Γκουλιώνη, υποδυόμενη την Άννα, είναι υποδειγματική στο ντεμπούτο της με μόνιμο ρόλο στη μικρή οθόνη. Παράλληλα η “φρέσκια” μετάθεση του τμήματος, η Ιόλη, που υποδύεται η Σοφία Κόκκαλη είναι ίσως από τις πιο δυνατές ερμηνείες της σειρές. Στο ίδιο επίπεδο, αλλά σε τελείως διαφορετικό vibe, στη σειρά πρωταγωνιστεί και ο Δημήτρης Κίτσος. Η τριάδα είναι δυνατή. Από την άλλη, στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε κι άλλους χαρακτήρες της σειράς, όπως τον τηλεοπτικό δήμαρχο Ιωάννη Παπαζήση αλλά και την σύζυγό του -στη σειρά- Λένα Παπαληγούρα. Ένα λαμπρό καστ πρωταγωνιστών ενώνει τις δυνάμεις του σε ένα τηλεοπτικό παζλ που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Στα ρομαντικά της σειράς, η Όλγα Πολίτου, σε έναν ιδιαίτερο ρόλο αφενός επιστρέφει στην τηλεόραση αφετέρου χαρίζει την ιδιαίτερα αρχοντική αύρα της σε μια πολύ διαφορετική ηρωίδα που θα σε κάνει να τη συμπαθήσεις – μπορεί και όχι, δεν ξέρω. Μην ξεχνάμε πως στα επόμενα επεισόδια μπαίνει στη σειρά και ο Αντίνοος Αλμπάνης, για τον οποίο ξέρετε πολύ καλά την άποψή μου.

Διαβάστε Επίσης

Αξίζει να δεις τους

Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε 10 επεισόδια που θα τα βλέπουμε σε εβδομαδιαία βάση από το Star. Οι “Μαύροι Πίνακες, σε σενάριο της Σοφίας Καζαντζιάν και του Μάριου Ιορδάνου και σκηνοθεσία της Κατερίνας Φιλιώτου, θα μεταδίδονται από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή στις 22:30, δημιουργώντας ένα δυνατό block μυθοπλασίας, back2back μετά τα νέα επεισόδια της σειράς “IQ 160” που δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για την απήχησή τους στο κοινό. Άλλωστε, το εβδομαδιαίο ραντεβού μυθοπλασίας από το Star με τους θεατές εγώ το βρίσκω μια ωραία τηλεοπτική συνήθεια που κακώς τα κανάλια εγκαταλείπουν σταδιακά.

Ακόμα ένα σήριαλ που ψάχνεις να βρεις τον δολοφόνο; Δεν νομίζω. Οι “Μαύροι Πίνακες” του Star να ξεκαθαρίσω πως είναι μια ολοκληρωμένη σειρά, με αρχή, μέση και τέλος. Με ήρωες που σε αφήνουν να γνωριστείς μαζί τους πριν αρχίσουν να δρουν. Έχει στιγμές ευαισθησίας, φυσικά σκηνές έντασης και βίας, εγκλήματα, πτώματα, ερωτικές ιστορίες, ανταγωνισμούς. Διαθέτει όλα όσα θα σε κάνουν να κολλήσεις, αν σου αρέσουν τα crime προϊόντα μυθοπλασίας. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το Star, οπότε περιμένω να δω και τα επόμενα.

Κωνσταντίνος Αντωνάτος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino


Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο site μας




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 19:02:27

Back to top button