Auto

Οι Κινέζοι να ξεχάσουν την Autobianchi

Η Stellantis σκοπεύει να διατηρήσει τον έλεγχο των αδρανών ιταλικών εμπορικών σημάτων Autobianchi και Innocenti, παρά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να τα προσφέρει σε κινεζικές εταιρείες για να προωθήσει επενδύσεις σε εργοστάσια.

Απαντώντας στις φήμες, ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τις όποιες νομικές αποφάσεις, αλλά στοχεύει να προστατεύσει τα συμφέροντά της για τη διατήρηση των εμπορικών σημάτων.

Η πιθανή κυβερνητική ιδιοποίηση, που συζητήθηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore τον Ιούλιο, θα βασιστεί σε νόμο που αφορά τις μάρκες που έχουν αδρανοποιηθεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η Stellantis, η οποία ελέγχει ήδη 15 μάρκες, τόνισε ότι συχνά επικρίνεται για το γεγονός ότι έχει πάρα πολλές μάρκες και δεν επιδιώκει να προσθέσει περισσότερες.

Τόσο η Autobianchi όσο και η Innocenti έχουν πλούσια ιστορία στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Autobianchi, η οποία ιδρύθηκε το 1955 και απορροφήθηκε από τη Fiat το 1968, ήταν γνωστή για τα πολυτελή αυτοκίνητα πόλης, όπως το A112.

Η Innocenti, η οποία έγινε γνωστή με την κατασκευή μιας ιταλικής έκδοσης του Mini στις δεκαετίες του 1960 και 1970, εξαγοράστηκε επίσης από τη Fiat το 1980.

Η στάση της Stellantis σηματοδοτεί την επιθυμία της να διατηρήσει αυτά τα ιστορικά ονόματα, αναγνωρίζοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα της διαχείρισης του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 16:45:28

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button