Ελλάδα

Focus Bari: Ψυχική υγεία και σχολικός εκφοβισμός, οι κύριες έγνοιες των γονιών για τη σχολική χρονιά

Η ψυχική ισορροπία και ο σχολικός εκφοβισμός αποτελούν τις κύριες έγνοιες των γονιών στην έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τη νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, με θέμα: «Γονικές ανησυχίες στην Ελλάδα: Από την ασφάλεια έως τις σχολικές αγορές».

Αυτό παρουσιάζεται πιο έντονα στις μαμάδες και στους γονείς παιδιών εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας.

Ειδικότερα, ο φόβος για την ασφάλεια των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον απασχολεί παραπάνω από τους μισούς γονείς στην Ελλάδα με τους μεγαλύτερους σε ηλικία, που είναι αυτοί που έχουν και μεγαλύτερα παιδιά, να βιώνουν τη μεγαλύτερη αγωνία.

Παράλληλα, η ψυχική ευημερία των παιδιών τους και οι συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού παραμένουν στο επίκεντρο των ανησυχιών πολλών οικογενειών, κυρίως των γονέων μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε ό,τι αφορά στις σχολικές αγορές, για τη νέα σχολική χρονιά, οι γονείς επιλέγουν σχολικά είδη κυρίως με βάση τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις των παιδιών τους, ενώ η ποιότητα και η αντοχή φαίνεται να έρχεται σε «δεύτερη μοίρα» εν όψει των σφιχτών οικονομικών στα ελληνικά νοικοκυριά.

erevna5.jpg

Πιο συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τρεις στους πέντε γονείς εστιάζουν στις βασικές σχολικές προμήθειες, με μέσο όρο αγορών τα 128€, με τους γονείς μεγαλύτερων ηλικιών να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τα σχολικές προμήθειες των παιδιών τους.

erevna-2.jpg

Η πλειοψηφία των γονιών, -σχεδόν τρεις στους τέσσερις-, προτιμούν να αγοράζουν τα σχολικά είδη από φυσικά καταστήματα, ενώ μόλις το 7% (1 στις 4 οικογένειες) επιλέγει αποκλειστικά τις διαδικτυακές αγορές για τα συγκεκριμένα είδη.

erevna3.jpg

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι γονείς αναζήτησαν ποικιλία στις σχολικές προμήθειες, προτιμώντας γνωστές αλυσίδες καταστημάτων εξίσου με τοπικά βιβλιοπωλεία, ενώ κάποιοι γονείς στράφηκαν και στα σούπερ μάρκετ.

erevna4.jpg




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 16:02:30

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button