Auto

Η Alfa Romeo Tonale με νέες τιμές

Με νέα τιμή που ξεκινάει από τις 36.900 ευρώ για την έκδοση Hybrid 130 HP Sprint, η Alfa Romeo Tonale είναι πιο προσιτή από ποτέ.

Η έκδοση των 160 HP έχει μόλις 1.000 ευρώ υψηλότερη τιμή και ενισχύει ακόμα περισσότερο το value for money στοιχείο, ενώ η τετρακίνητη PHEV Q4 των 280 HP κοστίζει 49.635 ευρώ στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint και δεν επιβαρύνει με φόρο εκείνον που τη χρησιμοποιεί ως εταιρικό αυτοκίνητο.

Ο βασικός εξοπλισμός είναι παραπάνω από πλούσιος καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη infotainment 10,25 ιντσών με πλοήγηση, εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον υπάρχει ένα πληρέστατο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας Alfa Connect, για απομακρυσμένο έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου.



Η μοναδική φινέτσα του αμαξώματος που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Λιώκης τονίζεται από το γυαλιστερό μαύρο body kit, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με διαμαντέ φινίρισμα και τους ενεργούς 3+3 Full LED Matrix προβολείς που έχουν κορυφαία απόδοση την νύχτα. Παράλληλα υπογράφουν την ταυτότητα της Tonale, όπως ακριβώς και τα πίσω φώτα που επίσης είναι σχεδιασμένα σε μοτίβο «3+3».

Η υψηλή ποιότητα και ο δυναμισμός χαρακτηρίζουν την καμπίνα, ενώ η υψηλή ψηφιακή τεχνολογία βάζει τη δική της πινελιά. Η σπορ θέση οδήγησης υποστηρίζει όπως χρειάζεται τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας των C-SUV, ενώ ο διαθέσιμος χώρος επιβατών και τα έως 500 λίτρα για τις αποσκευές καλύπτουν με άνεση ανάγκες της οικογένειας.

Στην πανίσχυρη Tonale Plug-in Hybrid Q4 ένας turbo κινητήρας βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 180 ίππων κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ ένας ηλεκτρικός με 122 ίππους τους πίσω. Εξασφαλίζοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 280 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δεύτερα, το υβριδικό σύστημα ταιριάζει τέλεια στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως 69 χιλιόμετρα σε μικτή χρήση και έως 82 σε αστικό πεδίο.



Το υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 ίππους περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση βενζίνης. Στην έκδοση των 160 HP μάλιστα, την κορυφαία τεχνολογία ολοκληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) για ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά απόδοσης.

Να σημειωθεί ότι στις Tonale τεχνολογίας Plug-in Hybrid η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται από 8ετή εγγύηση, ενώ όλες οι εκδόσεις έχουν 4ετή κάλυψη για τα μηχανικά μέρη, ίσης διάρκειας οδική βοήθεια, καθώς και το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible Token) που καταγράφει αδιάβλητα το ιστορικό χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου, θωρακίζοντας την μεταπωλητική αξία του.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 13:09:35

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button