Ελλάδα

Κι άλλος πατέρας κατά της Καρυστιανού: Δεν θα απολογούμαστε επειδή δεν ζητάμε χρήματα στο όνομα των νεκρών παιδιών μας

Ενας ακόμη χαροκαμένος πατέρας στη τραγωδία των Τεμπών, ο Χρήστος Βλάχος, που έχασε τον γιο του, Βάιο, στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αναγκάστηκε να πάρει θέση στον διχασμό που έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της προέδρου του Συλλόγοου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, Μαρίας Καρυστιανού, να διοργανώσει συναυλία στη μνήμη των 57 νεκρών, με εισιτήριο εισόδου στο Καλλιμάρμαρο 15 ευρώ.

Οι αντιδράσεις πολλών άλλων συγγενών για το δεκαπεντάευρο που καλούνται να καταβάλλουν όσοι θέλουν να ακούσουν στις 11 Οκτωβρόυ, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Φοίβο Δεληβοριά, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους άλλους καλλιτέχνες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση – και  ειδικά αυτή από τον πατέρα των δίδυμων κοριτσιών, της Χρυσής και της Θωμαΐδας, που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, Νίκο Πλακιά, οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση, σε σημείο που η κυρία Καρυστιανού έστειλε μέχρι και εξώδικο στην οικογένεια (συγκεκριμένα στα αδέλφια) Πλακιά.

 «Πρόκειται για μια πολύ άβολη και δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν να απολογούμαστε εμείς που δεν ζητάμε χρήματα στο όνομα των νεκρών παιδιών μας», είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Βλάχος, για να προσθέσει σχετικά με τη συναυλία της 11ης Οκτωβρίου:

«Εμείς πηγαίνουμε σε κάθε είδους εκδήλωση που γίνεται για τα χαμένα παιδιά μας, αλλά είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θέλουμε χρήματα. Συμπαράσταση θέλουμε».

Οπως έκανε γνωστό στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Βλάχος, ο ίδιος, πέρυσι στη Λάρισα,  πρωτοστάτησε σε μια προσπάθεια γεφυροποίησης των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στις οικογένειες των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών -προσπάθεια όμως που απέβη άκαρπη.

Και αφού με τη σειρά του σημειωσε και αυτός, όπως και άλλοι συγγενείς θυμάτων, ότι ο επονομαζόμενος Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών απαρτίζεται μόνο από 5-6 οικογένειες και δεν τους εκπροσωπεί όλους -χαρακτηρίζοντας τον, μάλιστα, σύλλογο-σφραγίδα- ξεκαθάρισε:

«Εμείς ενημερωθήκαμε για τη διεξαγωγή της συναυλίας από τα social media. Αλλά έχουμε μια κόκκινη γραμμή. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ζητάει χρήματα στο όνομα των νεκρών παιδιών μας».

Απαντώτας τέλος σε σχετική ερώηση, ο κ. Βλάχος δήλωσε πως δεν διακρίνει ιδεολογικά χαρακτηριστικά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλευράς Καρυστιανού και των υπολοίπων συγγενών θυμάτων στα Τέμπη.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 12:37:22

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button