Ελλάδα

Συναγερμός και στην Αθήνα για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο να υπάρξουν τρομοκρατικά χτυπήματα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στην Αθήνα, η χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ σηματοδότησε την επίσημη έναρξη λήψης αυξημένων μέτρων για την φύλαξη πιθανών στόχων, όπως είναι οι πρεσβείες και τα κυβερνητικά κτήρια.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η φρούρηση από αστυνομικές δυνάμεις πυκνώνει διακριτικά και στο κέντρο της πόλης, σε σημεία συνωστισμού, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι χώροι ψυχαγωγίας και τα εμπορικά κέντρα.

Κύμα μετανάστευσης από τα μέτωπα των συγκρούσεων

Την Αθήνα απασχολεί έντονα το ζήτημα της μετανάστευσης από το πεδίο των συγκρούσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από όσα συζητήθηκαν χθες στο ΚΥΣΕΑ.

Με κεντρική κυβερνητική εντολή η χώρα να βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο επαγρύπνησης, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σχεδιασμό σε δύο άξονες που περιλαμβάνει αυστηρή επιτήρηση των συνόρων και επιτάχυνση της επισκευής των δομών φιλοξενίας μεταναστών.

Ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση υπάρχουν οδηγίες για δημιουργία τουλάχιστον 25.000 νέων θέσεων φιλοξενίας στις υπάρχουσες δομές μεταναστών.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 10:47:23

Back to top button